9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Svijetla tačka humanosti – “Školjke Boke” poklanjaju penzionerima mušlje

Školjke Boke

Humanitana akcija, tokom koje će d.o.o “Školjke Boke” najugroženijim penzionerima pokloniti 5 kilograma mušulja, biće održana od utorka 8. do 10. septembra, u terminu od 15 do 17 sati.

Probleme koje je virus Covid-19 donio čitavoj planeti nemerljive su i dok se čitavo čovečanstvo bori sa pandemijom korone, svijetla tačka u ovako teškim vremenima je to što ima humanih ljudi koji pomažu drugima.

Častan primer predstavljaju “Školjke Boke” na čelu sa osnivačem i vlasnikom  Nevresom Đerićem koji su odlučili da najugroženijim penzionerima pokloniti po 5 kg mušalja.

Školjke Boke – Nevres Đerić

Podsjetimo, d.o.o ”Školjke Boke” sa otpremnim centrom na vodi MNE 68, je prvo uzgajalište jadranskih ostiga (Ostrea edulis) i mušulja (mytilus galoprovincialis) u Crnoj Gori i šire, izgrađeno u potpunosti na ekološkim principima održivog razvoja, uz poštovanje i primjenu “Dobre higijenske prakse “ i HACCP standarda a sve sa ciljem dobijanja ispitanog, zdravog, organskog proizvoda.

Monitoring i izradu cjelokupnog projekta od samog početka su pratili: Institut za biologiju mora-Kotor na čelu sa prof.dr Sretenom Mandićem,dr Aleksandrom Joksimovićem i kap.Mario Busanijem kao i Veterinarska uprava CG i Eko-toksikološki zavod CG.

Školjke Boke i KotorArt organizovali akciju – Naša ekološka pjesma

Vlasnik i osnivač dipl.ing. Nevres Đerić je započeo projekat jos 2002 g. kada je radio na izučavanju mogućeg uzgoja ostrige u Bokokotorskom zalivu i višegodišnjim napornim radom,2010 g. kod Zavoda za intelektualnu svojinu CG od br.0302, patentirao naprave za “prihvat i uzgoj ostriga”. Zvanično, 2012 god. po prvi put, Crna Gora dobija svoj novi proizvod “crnogorsku kamenicu” kao ispitan, ekološki proizvod iz mora.

Najčitanije