21 C
Kotor

Slušaj online radio

Svjetske Jazz zvijezde oduševile publiku u Tivtu

Premijerni koncert

Ovogodišnje izdanje “Made In New York Jazz Festival 2023“ otvorili su koncerti kultne makedonske jazz/rock grupe Leb i Sol i to u četvrtak i petak, u džez klubu Sejdefa. Večeras u džez klubu Sejdefa, koncert u okviru festivala održaće Vasil Hadžimanov Band, sa početkom u 22h.

Velika koncertna premijera ovogodišnjeg izdanja festivala održana je sinoć u naselju Porto Montenegro u Tivtu (Synchro stage).

Premijerni koncert

Ovaj predivni koncertni prostor je bio poprište vanserijskog dvosatnog džez spektakla, u kojem je internacionalna publika bila u prilici da uživa u pažljivo odabranom izvođenju klasicnih jazz kompozicija i originalnih autorskih djela svjetskih jazz zvijezda: Dee Dee Bridgewater, Dennis Chambers, Bisera Veletanlić, Ashley Pezzotti, Aaron Goldberg, Santi Debriano, Yaacov Mayman, Alexis Baro, Vasil Hadžimanov, Vladimir Maraš, Šule Jovović i Goran Potić.

Turisti sa raznih destinacija, od Kanade, SAD, Velike Britanije do Ukrajine, Rusije, Kine i Regiona su sa oduševljenjem ispratili poznate zvuke koje im je i ovaj put podario ovaj Festival.

Ova imena će, uz drugačiji aranžman, sjutra veče sa početkom u 21h, u Podgorici za sve ljubitelje džez muzike održati završni koncert festivala, u atrijumu The Capital Plaza centra, čime se ovogodišnji jazz spektakl u Crnoj Gori zaokružuje.

Najčitanije