23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Tamara Vujović: Postoje otpori u vezi s mojim imenovanjem, a za tim zaista nema potrebe

Tamara Vujović

Funkcionerka Demokrata i kandidatkinja za ministarku kulture i medija u 44. Vladi Crne Gore Tamara Vujović poručila je da za negodovanje povodom njenog imenovanja,zaista nema potrebe jer je, kako je kazala, od svih predubjeđenja i neopravdanih rezignacija važnije zajedničko dobro.

„Uvaženi kulturni stvaraoci i svi zaposleni u resoru kulture i medija, želim da se obratim svima vama s dubokim poštovanjem kao novoimenovana ministarka kulture. Zahvaljujem vam na posvećenosti i predanosti koju svakodnevno u ne baš lakim uslovima i okolnostima unosite u očuvanje i razvoj kulture i kulturne baštine naše zemlje. I zaista ovo iskreno mislim, što je bio jedan od osnovnih motiva da prihvatim nominaciju za ministarko mjesto u ovom, po meni jednom od najvažnijeih resora za jedno društvo“, navela je Vujović.

Vujović ističe da je svjesna da postoje određeni otpori u vezi s njenim imenovanjem.

„Svjesna sam da u priču koja mora biti zajednička, ulazimo sa bitno udaljenih stajališta. A za tim zaista nema potrebe, jer od svih predubjeđenja i neopravdanih rezignacija važnije je zajedničko dobro. Zato ne vjerujem i ne želim da vjerujem da se taj otpor odnosi na planirane promjene i nove zakonodavne inicijative koje za cilj imaju unapređenje ovog resora i svega što mu pripada“, istakla je Vujović.

Naglasila je da je njen cilj da uspostavi otvorenu i konstruktivnu saradnju sa zaposlenima u resoru kulture i medija, kako bi „zajedno unaprijedili kulturnu scenu naše zemlje“.

„Naša zajednička uloga je od presudnog značaja za očuvanje kulturnog identiteta i daljnji razvoj kulturnih i medijskih sektora. Osoba sam koja razumije važnost dijaloga i saradnje kako bismo donijeli dobre odluke koje će imati pozitivan uticaj na sve nas. Stoga, pozivam vas da zajedno radimo na stvaranju novih zakona i principa rukovođenja koji će odražavati stvarne potrebe našeg resora“, poručila je Vujović.

Kaže kako shvata da polaze sa veoma udaljenih krajeva u „ovu priču“, koja bi, prema njenim riječima, trebalo da bude zajednička priča.

„Moja zamisao je – baš zato što ne dolazim iz struke! – da okupim ljude iz kulture i da uspostavimo saradnju koja će doprinijeti da se kulturna scena podigne na viši nivo, da se radi bolje, efektivnije. Moja zamisao je da razgovaram sa svim poslenicima iz svijeta kulture i da tijesno sarađujemo. Moja namjera je da pružim šansu svim radnicima i stvaraocima u kulturi i medijima Crne Gore, da budem tu za svaki oblik saradnje. Svima na korist. Moja osnovna ideja je da su vaša stručnost i iskustvo ključni za oblikovanje održivih politika koje će podržavati kulturnu raznolikost, poticati umjetnički izraz i omogućiti pravednu distribuciju sredstava. Moj tim i ja bićemo otvoreni za dijalog, prijedloge i sugestije. Želim čuti vaše stavove kako bismo zajedno pronašli najbolja rješenja“, navela je Vujović.

Dodaje da planira organizovati redovne sastanke, radionice i konsultacije kako bi se „izgradili mostove među svim sudionicima naše kulturne zajednice“.

„Uvjerena sam, bogato radno i parlamentarno iskustvo me tome uči, da samo zajedničkim naporima možemo i hoćemo ostvariti stvarne promjene i postići dugoročan napredak. Ne kozmetičke promjene, ne političke poene, već zaista stvarne promjene. Zato najiskrenije želim da naša saradnja bude temeljena na povjerenju, poštovanju i uzajamnom razumijevanju, jer samo tako će biti uspješna“, zaključila je Vujović.

Najčitanije