15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Teatar 303 nastavlja sa radom, što bi rekli od kuće i bez kuće, jer JU Kulturni centar Kotor traži od njih…

Crnogorac u tranziciji- Teatar 303

Teatar 303 iz Kotora nastavlja svoju misiju uprkos brojnim problemima sa kojima se neopravdano i nezasluženo susreće.

“Uprkos svemu, Teatar 303 nastavlja sa radom, što bi rekli od kuće i bez kuće, jer JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor je tražio od nas da plaćamo korištenje prostora za  probe, čak i za predstavu Bajka za djecu, zaboravivši da je ista naša zajednička kooprodukcija.

Do boljih kulturnih dana u našem gradu, mi krećemo sa nastupima van Kotora i to u početku po Crnoj Gori, a kasnije i po regionu, gdje naš rad znaju da cijene i poštuju”, kazao je za naš portal Dragan Buki Buzdovan.

  • 1. aprila, povodom dana šale igramo komediju “Crnogorac u tranziciji” u Domu starih “Grabovac” u Risnu.
  •   4. aprila u 18 sati Kino Jugoslavija “Crnogorac u tranziciji” u Nikšić za penzionere, a u 20 sati ista predstava na filolozovskom fakultetu u velikom amfiteatru za studente i profesore povodom proslave dana studenata.

Ova komedija će 9. maja biti odigrana u Zagrebu a pod pokroviteljstvom “Udruženja Crnogoraca”-Zagreba. Ujedno to će biti treći nastup Teatra 303 pred zagrebačkom publikom.

Crnogorac u tranziciji- Teatar 303

Teatar će u narednom periodu gostovati po Vojvodini a planiran je i nastavak nastupa po Hrvatskom primorju, ukoliko opšte zdrastvene prilike budu stabilne.

“Nažalost nije bilo razumijevanja aktuelne kotorske vlasti za izradu naše monografije povodom 40 godina postojanja, ali mi nećemo odustati od te ideje, jer kako se kaže da ono što nije zapisano, kao i da se nije desilo” – kazao nam je Dragan Buki Buzdovan.

Najčitanije