11.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Teatar 303 pokrenuo akciju “Sami do monografije”

Teatar 303

Nakon 41. godine postojanja, velika želja svih članova Teatra 303 od prvog dana pa do dan danas je bila da iz štampe 2021. godine izađe Monografija i to  kao  kruna velikog jubileja “40 godina sa vama” se nije ostvarila.

Zato je Skupština Teatra 303 koja je održana početkom mjeseca decembra odlučila  da se  kao nekad  krene samostalno u ostvarivanje sopstvenih želja, u saradnji sa publikom i pojedincima dobre volje dođe do željene Monografije, jer ono što nije zapisano kao i da se nije desilo.

U projektu pod imenom “Novogodišnja 303 čarolija” Teatar 303 je ponudio svojoj vjernoj publici tri predstave za jednu monografiju i time upotpunio Kotorsku kulturnu ponudu za predpraznične dane.

27.12  u 17 sati se igra edukativna bajka “Princeza i žaba ” za najmlađe, a u 20 sati hit komedija “Crnogorac u tranziciji”.

Sledećeg dana 28.12. u 20 sati bit će odigrana komedija “Hotel Promaja”, tako da pozorišna publika ima mogućnost da bira svoju predstavu.

Ista ova čarolija 303 će se odigrati i u Tivtu 16 i 17. januara 2023.

U ovoj Novogodišnjoj avanturi preko 20 trenutno aktivnih glumaca će uzeti učešće u ovako zahtjevnom projektu. Cijena ulaznice po predstavi je 5 eura čime će se prikupiti više od polovine sredstava za izradu monografije.

Sa ovim programo će biti zaokružen ovogodišnji program rada Teatra 303 koji je imao preko 50 nastupa po Crnoj Gori i regionu (Hrvatska, Srbija i Makedonija) što je moramo priznati za jedno amatersko pozorište za pohvalu, a pogotovo što je sve ostvareno bez finansijske podrške  Opštine Kotor, kazao je za naš portal Dragan Buzdovan.

Najčitanije