20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Test u Japanu pokazao da crnogorski državljanin sa kruzera “Dajmond princes” nema koronavirus

Kruzer Dajmond princes

Najnoviji test, rađen u Japanu, pokazao je da crnogorski državljanin koji se nalazio u karantinu na kruzeru “Dajmond princes”, nema koronavirus, kazao je direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša.

On je na vanrednoj konferenciji povodom širenja virusa u Italiji, rekao da se crnogorski državljanin dobro osjeća.

– Nezvanično, test je pokazao da je naš državljanin negativan na koronavirus, i on se dobro osjeća. Čekamo i zvaničnu potvrdu u ovom slučaju – rekao je Mugoša.

Podsjećamo, Srpsko Ministarstvo spoljnih poslova ranije je saopštilo da je crnogorski državljanin, na kruzeru koji se nalazi u Japanu, pozitivan na koronavirus, te da zbog toga neće moći da bude prevezen italijanskim specijalnim letom za evakuaciju.

Ubrzo je stigla i potvrda iz crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova, dok su iz Instituta za javno zdravlje saopštili da su dobili informaciju da je laboratorijski dokazano inficiranje novim sojem virusa kod crnogorskog državljanina koji je bio dio posade broda „Dajmond princes“.

Djed crnogorskog državljanin Vaso Mrdak kontaktirao je zatim Pobjedu i rekao da je razgovarao sa unukom, te da mu je on saopštio da je dobro.

Najčitanije