10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

“The Kitchen Party” pomjerio gastro-granice

Epicentar zabave kuhinja hotela The Chedi

Izuzetno iskustvo koje je, prvi put u našoj zemlji za oko 250 zvanica i gostiju priredio Hotel The Chedi Luštica Bay, pomjerilo je granice do sada viđenog u gastro-događajima


Spoj kulinarstva, muzike, organskih delicija, dobrog vina i vrhunskog raspoloženja sa epicentrom zabave u kuhinji hotela The Chedi Luštica Bay, obilježili su nesvakidašnje gastro iskustvo pod nazivom „The Kitchen Party“, prvo te vrste u Crnoj Gori, u kojem su uživali brojni gosti i zvanice.

„Očekivanja od ove sezone su zaista visoka, mislim da je cijeli svijet željan putovanja i vjerujem da ćemo moći da ih ispunimo, ne samo mi kao hotel već i kao destinacija, i svi koji su dio crnogorskog turizma. Ovaj događaj je prilika da proslavimo zajedništvo i osjećaj pripadanja koji njegujemo u Luštici Bay tokom cijele godine. Luksuz je za svakoga drugačiji, a za nas i naše goste to je priroda, svjež vazduh, more i luksuzna kuhinja“, rekao je Jan Albers, generalni menadžer The Chedi hotela.

Jan Albers, generalni manager The Chedi hotela

Opušteno i šik druženje kojim je obilježen  zahuktali početak ljetnje sezone na crnogorskom primorju nije željelo da propusti oko 250 zvanica i gostiju iz svijeta hotelijerstva, kritičari i influenseri koje je na Prvom The Kitchen Party-ju na crvenom tepihu dočekala srdačna dobrodošlica domaćina uz čašu šampanjca nakon čega su se uputili na izuzetno gurmansko putovanje.

Meni je predstavio 3 The Chedi restorana

U veseloj atmosferi, iz prostranog predvorja kuhinje hotela, gosti su se nesmetano kretali kroz kuhinjske stanice The Chedi hotela sa pet zvjezdica gdje ih je čak 15 kuvara usluživalo delicijama, kuvalo sa njima i bilo spremno da predstavi probrane tajne kulinarskih majstora.

U raskošnom defileu ukusa, vina, koktela i organskih proizvoda, na svakoj kulinarskoj stanici goste su dočekivale džez note saksofona, zvuci gitare, muzički izbor dva benda i di-džeja. Uz kulinarske majstore, odabranim selekcijama predstavili su se i partneri hotela The Chedi – Cogimar, Berba, vinarija Aleksandrović i Brajović, Plantaže, Monte Bianco, Monte Grande i Kovačević, Primanova,  te porodična farma Miljanić i drugi.

Gosti, degustiraju, pitaju i kuvaju

Kulinarski majstori, vrhunski vinari i proizvođači gastronomskih delicija ugodili su nepcu svakog gosta u nesvakidašnjoj smotri prefinjenih jela i vina – od selekcije azijskih jela, probranog mesa, domaćeg peciva i ručno rađene paste, italijanske kuhinje, sireva iz i sušenog paradajza, ribljih pašteta i marinirane ribe, i mnogih drugih đakonija i poslastica, te rosea i drugih vina.

“The Kitchen Party je tradicionalan događaj koji organizuju mnogi hoteli u svijetu, naročito u Evropi. Naš događaj je prvi te vrste na ovom području, neki spoj vrhunskih jela, vina, koktela gdje se zabava prebacuje u kuhinju. Kombinovali smo ponudu tri Chedi restorana sa  selekcijom vinarija, koktel majstora, organskim proizvodima. Ovo je definitivno događaj koji treba da postane tradicionalan“, rekao je idejni tvorac događaja, Željko Knezović, šef kuhinje hotela The Chedi.

Zeljko Knezovic, sef kuhinje The Chedi

U neformalnom zabavnom ambijentu među kuhinjskim stanicama ovaj događaj je omogućio razmjenu iskustava između gostiju i kuvara, i pružio priliku da upoznaju najbolje kulinarske majstore i dožive gastronomsku raznolikost.

Gosti su isprobavali kako da savršeno upare hranu i vino iz bogate i raznovrsne gastronomske ponude, ali i lično da upoznaju izvrsne domaće proizvođače probranih specijaliteta, kao i najbolja domaća i međunarodna vina. „Ovo je ubuduće događaj koji se ne propušta, vi ste tim koji je priredio neopisivo dobar ugođaj spojem najboljih gastro, vinskih i muzičkih izbora, samo nastavite tako“, neki su od komentara gostiju događaja koji je pomjerio granice uobičajenog u gastro-eventima.

Najčitanije