15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Titova vila „Galeb“ otvorena za posjetioce

Titova vila - Igalo
Titova vila – Igalo

Iz Instituta Igalo obavještavaju da je vila „Galeb“, bivša rezidencijalna zgrada Josipa Broza Tita, od danas otvorena za posjetioce.

Obilasci sa vodičem na našem, engleskom i ruskom jeziku, organizovani su ponedeljkom, srijedom, petkom i nedeljom u 18 sati i 19,15 sati. Na zahtjev organizovanih grupa i turističkih agencija obilazak se može organizovati u terminu koji njima odgovara. Ovu vrstu obilaska potrebno je najaviti 24 sata unaprijed.

Ulaznice s konzumacijom (sok, voda ili kafa), koštaju 3 eura, mogu da se kupe na pultu agencije „Inig“ ispred restorana (sprat 2), blagajni II faze Instituta i na samom ulazu u Vilu “Galeb” neposredno pred obilazak.

Titova vila - Igalo
Titova vila – Igalo

Bivša Titova rezidencija u Igalu zvanično je otvorena za posjetioce prije godinu dana, prvi put otkako je sagrađena 1976. godine, a tokom prošle godine godine posjetilo ju je oko 5.000 individualnih posjetilaca.

U želji da se ovaj objekat približi posjetiocima, osposobili smo jedan njegov dio. Posjetioci su u mogućnosti da vide prostore u kojima je Tito sa svojim saradnicima i gostima održavao sastanke, gledao filmove, jedan od apartmana u kojima su boravili njegovi bliski saradnici, kao i njegov i apartman njegove supruge Jovanke, koji su ujedno i najekskluzivniji dio Titove vile.U njoj je predsjednik Tito boravio 4 puta – saopštili su iz Instituta.

Titova vila - Igalo
Titova vila – Igalo

Park vile prostire se na površini od 70.000 kvadrata, dok se sama vila prostire na 5.500 kvadrata.

Za više informacija kontaktirajte nas putem e-maila, marketing@igalospa.com ili na telefone (031) 658 555 i 658 999

Titova vila - Igalo
Titova vila – Igalo
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije