24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivćani tek na jesen prestaju da plaćaju većinu bivših funcionera Opštine

Tivat – foto Boka News

Građani Tivta će plaćati pune plate 15-torici bivših DPS-HGI funkcionera lokalne uprave Tivta kojima su prestali mandati, nakon dolaska na vlast na izborima  30.avgusta prošle godine, nove gradske uprave koalicije građanskih listi NP-BF-GB.

Na spisku onih kojima se izmiruju pune plate je 14 funkcionera Tivatske DPS i jedan iz redova HGI.

Pokazuju to podaci koje je po zahtjevu za slobodan pristup informacijama, aktuelna administracija gradonačelnika Željka Komnenovića (NP) dostavila na njihovo traženje, Opštinskom  odboru DPS-a Tivta.

Funkcioneri bivše gradske DPS-.SD-HGI uprave Tivta su se po smjeni sa dužnosti koje su obavljali, obratili novoj gradskoj akdministraciji i pozivajući se na član 36 Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, tražili da im se narednih gdoinu dana po smjeni, nastavi isplata punih zarada na što po tom prospisu, imaju pravo.

Prvi koji je podnio takav zahtjev je bivši predsjednik Skupštine Opštine Tivat Ivan Novosel (DPS) i on će, shodno rješenju Odbora za izbor i imenovanja SO Tivat, ovu naknadu primati svedo 27. septembra ove godine. Novoselova plata kao predsjednika lokalnog parlamenta inače, iznosila je 1.315 eura neto. Do 27. septembra platu će iz opštinske kase primati i bivši sekretar SO Tivat Goran Babović (DPS) koji je na toj funkciji za vrijeme bivše gradske uprave zarađivao 937 eura mjesečno.

Do 15.oktobra ove godine građani Tivta plaćaće i bivšeg gradonačelnika dr Sinišu Kusovca (DPS) koji će do tada i dalje svakog mjeseca primati po 1.235 eura. Do istog datuma, Opština Tivat ima obavezu da isplaćuje i zaradu bivšem potpredsjedniku Opštine Iliji Janoviću (HGI) koji je na toj fukciji zarađivao 1.041 euro.

Tivat – Centar

Obaveza plaćanja najviše funkcionera bivše vlasti za Opštinu Tivat ističe 20. novembra ove godine do kada će na njenom platnom spisku biti nekadašnje DPS rukovoditeljka Službe za javne nabavke Milena Ćipranić (946 eura), bivša DPS  sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti Dubravka Nikčević (1.100 eura), nekašanja DPS sekretarka za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović (999 eura), te bivši DPS sekretar za investicije, održivi razvoj i uređenje prostora Marko Petričević (999 eura). Istoga dana prestaju i dalje finansijske obaveze lokalne uprave Tivta prema nekadašnjoj DPS sekretarki za finansije i lokalne javne prihode Rajki Jovićević (1.137 eura), nekadašnjem DPS načelniku Komunalne policije Tivta Novaku Lekoviću (1.050 eura), te njegovom partijskom kolegi – bivšem direktoru Direkcije za inspekcijske poslove Opštine Tivat Jovici Stojkoviću (1.135 eura). Tada ističe i obaveza Opštine da plaća bivšu DPS sekretarku za komunalne poslove, saobraćaj i energetsku efikasnost Tatjanu Jelić (999 eura), njenu stranačku koleginicu, bivšu sektretarku za opštu upravu Tamaru Furtulu (950 eura) i nekadašnjeg DPS-ovog sekretara za turizam i preduzetništvo Petra Vujovića (1.075 eura).

Nikčevićevoj, Ognjenovićevij, Jovićevićki i Vujoviću nova vlast je uz to, na njihov zahtjev isplatila i odštetu za prošle godine neiskorištene njihove godišnje odmore.

Posljednji od nekadašnjih DPS rukovodilaca u Opštini Tivat, bivši komandir Službe zaštite i spašavanja Zoran Barbić najduže će ostati na platnom spisku jer je on i posljednji od bivše garniture razriješen dušnosti. Stoga će on iz Opštine do 25.februara 2022. primati platu u iznosu od 1.087 eura.

Ukupno će dakle, građane Tivta bivših petnaest DPS i HGI funkcionera lokalne uprave u godini nakon što su izbornom voljom tih istioh građana, otišli sa funkcija, koštati još preko 192 hiljade eura, samo u neto platama, na što treba dodati i iznos poreza i doprinosa.

Izvor:S.L.

Najčitanije