15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat bilježi dobru posjećenost – 63% turista u odnosu na isti period u 2019.

Tivat / foto Boka News

Prema statističkim podacima u Tivtu je protekle sedmice boravilo 2960 gostiju, od čega su 130 domaći, a 2830 strani gosti, što predstavlja 63% ostvarenog prometa iz istog perioda 2019. godine.

Kada su dolasci turista i najavljene rezervacije u pitanju popunjenost objekata se razlikuje u zavisnosti od kategorije i vrste smještaja, blizine mora i sl. Manji hoteli su slabije popunjeni i ne mogu se pohvaliti velikim brojem rezervacija. Ove godine su aktuelni individualni dolasci, dok grupnih tura još uvijek nema u najavi. Veći hoteli odnosno hoteli visoke kategorije su većinom popunjeni i takav trend se očekuje i u narednom periodu, saopšteno je iz TO Tivat.

Budući da je zbog epidemiološke situacije, evidentiran trend otkazivanja rezervacija u posljednjem trenutku, svaka rezervacija se uzima sa rezervom, tvrde tivatski hotelijeri.

Tivat posjećuju turisti sa tržišta regiona i to najviše iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Albanije. Prema najavama tivatske hotelske privrede u nastavku ljetnje sezone mogu se očekivati gosti iz Rusije, Ukrajine, Izraela i Kazahstana.

Najčitanije