23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Dobra popunjenost u predsezoni, sve ukazuje da će sezona biti dobra

Tivat / foto Boka News

Turistički poslenici u Tivtu bili su jako zadovoljni prošlogodišnjom predsezonom a trenutna popunjenost i najave govore da će i ovogodišnja biti ti dobra, kazala je direktorica Turističke organizacije Nina Lakičević.

„Broj turista koji boravi u gradu na istom je nivou kao prošle godine u ovom periodu a za 49 odsto je veći u odnosu na 2019. godinu. Gosti su većinom iz Srbije, Rusije i Turske. Tome najviše doprinose avio konekcije koje imamo tokom cijele godine sa ovim destinacijama“ istakla je Lakičević.

Ona kaže da su najave i za predsezonu i za glavnu turističku sezonu jako dobre a u prilog tome govore i podaci o dobrom bukingu kako hotela tako i privatnog smještaja.

„Za period od sredine maja pa do sredine septembra mjeseca gotovo 70 odsto smještajnih kapaciteta je već sada rezervisano. Podsjetiću da su nedavno uspostavljene avio konekcije sa Londonom i Izmirom. I agencije iz inostranstva koje kao destinaciju nude Crnu Goru i Tivat govore o dobroj prodaji aranžmana i nama ostaje samo da opravdamo očekivanja gostiju“ rekla je Lakičević.

Nina Lakičević

Ona je podsjetila i na dobru promotivnu kampanju koja se sprovodi od početka godine i to kako po regionu tako i po značajnim emitivnim tržištima.

„Ove godine imaćemo i avio konekciju sa Oslom i Pragom zbog čega smo imali i značajnu promociju na ovim tržištima“

Ona je istakla da su u sardanji sa Opštinom i kulturnim institucijama radili na osmišljavanju i podršci kulturnih dešavanja te da su izdvojili dodatna sredstva za podršku novih projekata u ovom segmentu.

I ove godine, kaže Lakičević, Turistička organizacija realizovaće tradicionalne gastro i kulturno zabavne manifestacije za šta je izdvojeno oko 120 000 eura više u odnosu na prošlu godinu.

Tivat – foto Boka News

„Ove godine se obilježava 20 godina Žućenica festa, očekuju nas ribarske fešte na različitim lokacijama, Međunarodni karneval od 6. do 9. juna, imaćemo susrete gudačkih instrumenata 15. juna, a krajem maja Gitar fest i Harmonika fest. Festival vjetra upotpuniće ponudu vikendima tokom aprila i maja a i ove godine imaćemo bogat program na festivalu Purgatorije“.

Lakičević ističe da od ove godine kreće novi festival „Biser jadrana“ koji je planiran 29. juna i koji ima potencijal da bude događaj po kojem će Tivat biti prepoznatljiv

Najčitanije