15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat formirao volonterski tim za podršku rizčnim grupama stanovništva

Sa sastanka sa volonterima

Opština Tivat danas je formirala prvi tim volontera za podršku rizičnim grupama stanovništva,  a koji čine zaposleni u lokalnoj samoupravi.

Petnaest dobrovoljaca je već prošlo osnovnu obuku, a radiće i kao volonteri u Call centru Opštine Tivat- saopštemo je iz opštinskog Tima za vanredne situacije.

„Podsjećamo da su rizične grupe stanovništva stariji od 65 godina i hronični bolesnici. Podršku za oko stotinu sugrađana iz takve kategorije već obezbjeđuje Crveni krst, budući da se radi o domaćinstvima koja su zbrinuta kroz program geronto-domaćica. Koordianacija dostave će biti u nadležnosti Crvenog krsta i Službe zaštite i spašavanja“- stoji u saopštenju. Interesovanje građana je za priključivanje volonterskim timovima je veliko a iz Opštine su zamolili sve pojedince, NVO i pravna lica i preduzetnike da slijede instrukcije iz javnog poziva koji je gradonačelnik Siniša Kusovac tim povodom ranije juče uputio svima.

Pored ostaloga, Kusovac je pozvao predsjednike skupština stanara na teritoriji Tivta da dostave spiskove lica koja spadaju u rizične kategorije – lica starosti iznad 65 godina, kao i spisak volontera spremnih da se uključe u akcije podrške tim rizilnim grupama stanovništva.

Upućen je i poziv pravnim licima i preduzetnicima koji imaju kapaciteta da obezbijede razne vidove pomoći, naročito organizaciju prevoza volontera i dostave da se jave Opštini Tivat radi organizacije snabdijevanja ugroženih sugrađana neophodnim životnim namirnicama.

Opština Tivat će, akko je saopteno, uspostaviti komunikaciju sa maloprodajnim objektima od kojih će se nabavljati namirnice, kako bi bio jasno definisan model sprovođenja tih aktivnosti.Sve navedene aktivnosti realizuju se na neprofitnoj, dobrovoljnoj osnovi i na osnovu solidarnosti sa građanima.

Koordinacijom volontera, prema mjerama Nacionalnog tima, upravljaće Crveni krst i Služba zaštite i spašavanja Tivat.

Kontakt za informacije je logistički tim Službe zaštite i spašavanja, broj telefona 032 671 318.

Izvor:S.L

Najčitanije