26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat i Crna Gora domaćini regate Europa Cup-a za klasu ILCA od 6. do 9. oktobra

EUROPA CUP

Tivat i Crna Gora su od 6. do 9. oktobra domaćini regate Europa Cup-a za klasu ILCA, za koju je učešće pijavilo 85 takmičara iz 13 zemalja Evrope i dalekog Bahreina.

Oni će se od četvrtka do nedjelje nadmetati u trima kategorijama- olimpijskoj ILCA 7, prelaznoj klasi za muškarce- ILCA 6 i ILCA 4 za djevojke. Biće ovo treće veliko međunarodno takmičenje u organizaciji Tivćana, kojim Jedriličarski klub Delfin nastavlja da pozicionira Crnu Goru na mapi prepoznatljivih evropskih jedriličarskih destinacija.

EurILCA je evropska organizacija za klasu ILCA, koja koordinira sve 42 evropske zemlje, izdajući smjernice, obavještenja o regatama i uputstva za jedrenje, upravlja kalendarom i prijavama svih regata Evropskog prvenstva, Europa kupa i Master serije. Izuzetno iskustvo saradnje sa tivatskim Delfinom u organizaciji Evropskog prvenstva za klasu ILCA do 21 godine, koje je održano uz podršku kompanije Luštica Development u zalivu Trašte 2021.godine, opredijelili su evropsku ILCA federaciju da našem klubu povjeri organizaciju regate Europa Cup-a. Učešće na ovom takmičenju prijavili su jedriličari i jedriličarke iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Švajcarske, Kipra, Grčke, Češke, Portugala, Ukrajine, Njemačke, dalekog Bahreina i domaćina, Crne Gore.

Pored crnogorske ILCA reprezentacije u sastavu Milivoj Dukić, Ilija Marković i Nikola Golubović, boje naše zemlje braniće još 14 takmičara iz svih bokeljskih jedriličarskih klubova.

Ceremonija otvaranja Europa Cup-a zakazana je u Jedriličarskom klubu Delfin, Šetalište Seljanovo 8, Tivat, u četvrtak, 6.oktobra u 18 sati. Svečanosti će prisustvovati i potpredsjednik EurILCA, Zlatko Jakelić, predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović i predsjednik Crnogorskog jedriličarskog saveza, Predrag Vukčević.

Regata Europa Cup Tivat 2022 će se jedriti u akvatorijumu Tivatskog zaliva, sa operativnom obalom na Seljanovu, ispred prostorija JK Delfin. Organizaciju događaja su, pored EurILCA, podržali Opština Tivat, Turistička oganizacija Tivat, lokalna javna preduzeća i kompanije.

Najčitanije