20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat i Novi Sad produbljuju saradnju

Komnenović i Vučević potpisali Pismo o namjerama

Pismo o namjerama o uspostavlјanju saradnje, potpisali su danas u Novom Sadu predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Kako ističu u saopštenju Opštine Tivat, potpisivanje Pisma o namjerama predstavlja formalizovanje saradnje i priliku za produbljivanje već postojećih prijatelјskih odnosa dava grada.

Dva grada procijenila su da postoje objektivne mogućnosti za razvijanje partnerskih odnosa u oblastima kulture, prvenstveno u svijetlu izbora Novog Sada za Evropsku prijestonicu kulture 2022. godine, zatim sporta, turizma i međunarodne saradnje.

“Drago mi je što baš u godini kada smo Evropska prestonica kulture, podižemo nivo saradnje na viši nivo. Imamo mnogo toga zajedničkog, a Novi Sad želi da sarađuje sa gradovima crnogorskog primorja i da budemo jedni drugima od pomoći. Rodbinski i međulјudski smo čvrsto povezani, ali postoji i snažan ekonomski interes za tješnju saradnju. Spremni smo da stečenim iskustvima maksimalno podržimo Budvu i gradove Boke Kotorske u takmičenju za Evropsku prestonicu kulture 2028. godine”, naglasio je Vučević.

Komnenović je čestitao Novosađanima osvajanje titule Evropske prijestonice kulture, ocijenivši da je grad sa tako bogatom kulturnom tradicijom to i zaslužio.

“Zahvalan sam Novom Sadu što je spreman da sa nama podijeli dragocjena znanja vezana za projekat Evropska prijestonica kulture“, rekao je Komnenović i izrazio očekivanje da će potpisivanje najvišeg pravnog akta između dvije teritorijalne jedinice, koje treba da uslijedi u Tivtu, biti novi most koji spaja građane dva grada.

Komnenović, koji na poziv gradonačelnika Vučevića od ponedjeljka boravi u zvaničnoj posjeti tom gradu, juče je prisustvovao Svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana Grada Novog Sada, 1. februara.

Najčitanije