13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Komunalna inspekcija u akciji uklanjanja panoa sa javne rasvjete

Foto Opština Tivat

Nakon akcije uklanjanja blizu stotinu privremenih objekata bilborda sa cijele teritorije opštine Tivat, Sekretarijat za inspekcijski i komunalni nadzor obavještava da su ovlašćena službena lica – komunalni inspektori, krenuli sa vršenjem inspekcijskog nadzora postavljanja, odnosno građenja privremenih objekata reklamnih panoa.

Iz ovog opštinskog Sekretarijata podsjećaju da u skladu sa Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata, koji jasno definiše uslov postavljanja, odnosno građenja privremenih objekata, svi vlasnici reklamnih panoa moraju posjedovati svu potrebnu dokumentaciju.

Komunalna inspekcija svakodnevno vrši kontrole, sa posebnim akcentom na reklamne panoe postavljene na komunalnim objektima- stubovima javne rasvjete koje nije moguće legalizovati jer je Odlukom o komunalnom redu zabranjeno koristiti komunalne objekte za isticanje reklama. Po tom osnovu, do sada je izrečeno ukupno šest prekršajnih naloga u iznosu od po 170,00 eura. Određeni subjekti nadzora već su sami pristupili uklanjanju nelegalno postavljenih reklamnih panoa.

Iz Sekretarijata apeluju na vlasnike reklamnih panoa da legalizuju iste i uklone panoe sa stubova javne rasvjete.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije