15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – kuće spašene, vatrogasci trenutno kontrolišu požar

Požar Tivat 2017. Vrijes 2 foto Boka News

Nakon izuzetno naporne noći i konstantne borbe sa požarom vatrogasci su uspjeli da od vatre spase kuće u naseljima Mrčevac i Vrijes 2 u Tivtu.

Požar se rano jutros raspiren jakom burom ponovo rasplamsao, ali vatrogasci trenutno drže stvari pod kontrolom, a kuće nisu direktno ugrožene.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Tivat Zoran Barbić kazao je da je sinoćna intervencija bila jedna od najtežih i najznačajnijih u istoriji te službe jer je vatra direktno ugrožavala oko stotinu kuća.

“Izuzetan je uspjeh da nijedna kuća nije oštećena, a kamoli da je stradala”, istakao je Barbić, najavivši i dalje veliku borbu sa požarom koji gori u šumi i na nepristupačnim djelovima terena.

Pomoć u gašenju pružile su i kolege tivatskih vatrogasaca iz Službe zaštie i spašavanja Budve, a uskoro se očekuje i reakcija Direktorata za vanredne situacije, odnosno angažovanje prtotivpožarnih aviona.

Barbić se zahvalio se i brojnim građanima Tivta koji su sinoć i jutros pomagali vatrogascima u borbi sa požarom.

Požar Tivat 2017. Vrijes 2

On je kazao da je impresioniran hrabrošću i požrtvovašću građana koji su nesebično pritekli jedan drugome u pomoć, kao i vatrogascima i bez čije pomoći, kako je kazao, ne bi bilo moguće ovako efikasno odbraniti objekte i ta dva naselja.

Izvor:S.L

Najčitanije