20.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat Music Festival najavljuje Veče operskih arija

Tivat Music Festival najavljuje Veče operskih arija
Petra Radulovic

Jedan od centralnih događaja ovogodišnjeg izdanja Tivat Music Festivala jeste veliki operski koncert pod nazivom Veče operskih arija, koji će biti realizovan 25. jula u Velikoj sali Centra za kulturu Tivat. Tom prilikom publici će se predstaviti dvoje uspješnih mladih i međunarodno angažovanih operskih umjetnika, sopranistkinja Petra Radulović i bas Sava Vemić. Kao gosti koncerta nastupiće umjetnici prepoznati i na svjetskim scenama, mecosopranistkinja Nina van Esen i tenor Bendžamin Blis. Ovi vokalni umjetnici nastupiće u pratnji Festivalskog orkestra,  pod palicom afirmisanog hrvatskog dirigenta Mladena Tarbuka.

Ljudski glas je jedan od najekspresivnijih intrumenata i prenosilaca emocije i priče kroz muziku, pri tome i jedini koji spaja riječ i melodiju u jedno. Upravo je promovisanje vokalnog stvaralaštva jedan od ciljeva prvog izdanja TMF-a, a realizovaće se različitim programskim sadržajima tokom cijelog Festivala. Na Večeri operskih arija festivalskoj publici će se predstaviti četvoro mladih, u svijetu opere afirmisanih umjetnika, koji će svojim pjevačkim umijećem dočarati svu ljepotu odabranih numera Mocarta i Rosinija. -poručili su iz PR tima Festivala.

Sava Vemic

Na programu koncerta naći će se arije i dueti iz poznatih opera: Otmica iz Saraja i Figarova ženidba Volfganga Amadeusa Mocarta i Seviljski berberin Đoakina Rosinija. Zajedno sa solistima, kao njihova podrška i pratnja, nastupiće Festivalski orkestar sastavljen od mladih muzičara, većinom iz Crne Gore, predvođeni iskusnim operskim dirigentom Mladenom Tarbukom.

Prvo izdanje Tivat Music Festivala održava se na više lokacije u Tivtu i bokokotorskom zalivu, od 18. juna do 12. avgusta, u partnerstvu sa Centrom za kulturu Tivat, kao i uz podršku Luštice Bay, Porto Montenegra, Regenta Porto Montenegro, Montenegro Sotheby’s Realty, Henley & Partners i drugih značajnih sponzora, a sa širokom mrežom programskih partnera iz zemlje i inostranstva. Dodatne informacije o aktivnostima Festivala mogu se pronaći na internet stranici www.tivatmusicfestival.com i putem društvenih mreža Facebook i Instagram na @tivatmusicfestival, odnosno #tivatmusicfestival.

Više o festivalu TMF:

Tivat Music Festival (TMF) je nova umjetnička platforma na primorju. Tivat, kao najznačajnija ljetnja zračna i pomorska luka Crne Gore, predstavlja i jednu od najvažnijih destinacija elitnog turizma u Crnoj Gori. TMF je formiran sa misijom da doprinese brendiranju Tivta kao crnogorske luke muzike, kroz realizaciju širokog spektra kvalitetnih muzičkih programa. Kao kosmopolitski grad Boke kotorske i primjer ubrzanog razvoja modernog grada, Tivat predstavlja jednu od najperspektivnijih crnogorskih opština, za koju planiramo da uvežemo kulturno-umjetničke programe koji će afirmisati upravo ovakav njen profil i vrijednosti.

Najčitanije