11 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Od koronavirusa preminula jedna osoba

Tivat – Covid – foto Boka News

Nažalost, COVID19 je jutros odnio život jedne osobe iz Tivta – saopšteno je iz Opštinskog tima za zastitu i spasavanje.

Oboljeloj osobi je prethodno ukazana potrebna medicinska pomoć u Opštoj bolnici u Baru. Radi se o osobi srednjeg starosnog doba.

U ime Opštine Tivat, Opštinski tim za zaštitu i spašavanje uputio je izraze saučešća ožalošćenoj porodici.

“Nadležne epidemiološke službe preduzimaju potrebne dalje aktivnosti. Mole se građani da poštuju privatnost porodice preminule osobe.

Covid19 nije više nevidljivi neprijatelj. Danas je i u Tivtu pokazao pravo lice. Svako poznaje bar nekoga ko je pozitivan na koronavirus.

Bez izuzetka moramo poštovati sve mjere Instituta za javno zdravlje. Maske su obavezne svuda, distanca od dva metra je neophodna i higijena ruku mora biti maksimalna.

Koristimo ovu priliku da još jednom pozovemo sve građane, pravna lica i subjekte, da poštuju propisane mjere, da se redovno informišu preko zvaničnih opštinskih kanala komunikacije o epidemiološkom stanju i mjerama, i da svi zajedno čuvamo svoje i javno zdravlje.

Redovno ćemo obavještavati građane o razvoju situacije. Molimo vas da budemo disciplinovani, solidarni i jedinstveni, jer ćemo jedino tako moći da kontrolišemo ovu situaciju i umanjimo njene dalje posljedice” – poručuju iz Opštinskog tima za zastitu i spasavanje.

Najčitanije