16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – pet funkcionera neograničeno vozi službene automobile …

Zgrada Opstine Tivat
Zgrada Opstine Tivat

Ne računajući vozila koja pripadaju Službi zaštite i spašavanja, lokalna uprava u Tivtu raspolaže sa ukupno 12 službenih automobila, od čega je 5 vozila stalno dato na korištenje petorici najviših funkcionera grada – gradonačelnici dr Snežani Matijević (DPS), predsjedniku SO Ivanu Novoselu (DPS) i trojici potpredsjednika Opštine.

Gradonačelnica koristi prije dvadesetak dana kupljeni novi terenac „nissan qashqai 1.6 DCI“ jer je u međuvremenu „ostala pješak“ zato što su sva do tada raspoloživa vozila, odmah po stupanju na dužnost, uzeli Novosel i trojica potpredsjednika.

Tako predsjednik lokalnog parlamenta vozi službeni „renault megane 1.5 DCI“ iz 2012, koji je prethodne dvije godine Novosel koristio kao gradonačelnik Tivta. Isti takav automobil koji je do prije nekoliko mjeseci koristio bivši predsjednik SO Tivat Krsto Bošković (SDP), sada vozi potrpedsjendik Opštine dr Siniša Kusovac (DPS). Potpredsjedniku Opštine Dejanu Maslovaru (SD) dodijeljen je donedavni zvanični protokolarni automobil tivatskog gradonačelnika–„ford mondeo 2.0 TDCI“ iz 2007. dok potpredsjednik Opštine Ilija Janović (HGI) koristi službeni „ford C-MAX 1.8 TDCI“ iz 2007. Svima njima, prema „Odluci o raspodjeli korišćenja službenih vozila u organima lokalne uprave u Opštini Tivat“ koju je 29.jula donijela gradonačelnica Matijević, službeni automobili dodijeljeni su na „ličnu upotrebu 24/7“.

Prema nezvaničnim saznanjim Matijevićka je namjeravala da svojim najbližim saradnicima ograniči korištenje službenih vozila samo tokom radnog vremena, ali je to maltene izazvalo njihovu pobunu, pa je gradonačelnica morala popustiti pod žestokim pritiskom fukcionera svoje partije i njenih kolacionih partnera koji službeni automobil 24/7 smatraju jednim od dokaza svog statusa.

S. Matijević
S. Matijević

Inače, prema još važećoj njenoj odluci, Komunalna policija koristi dvije „dacie sandero 1.2“ iz 2016, Direkcija za investicije „volkswagen golf 5 1.9 TDI“ iz 2005, Sekretarijat za komunalno stambene poslove i saobraćaj na raspolaganju ima „ford C-Max 1.8 TDCI“ iz 2007, Sekretarijat za finansije i ekonomski razvoj „renault clio 1.2“ iz 2008, a Sekretarijat za informacione sisteme i zajedničke poslove raspolaže sa „volkwagen caddy-jem 2.0 SDI“ iz 2005 i dvije godine mlađim „ford fusionom 1.4 TDCI“. Ta dva automobila po Matijevićkinoj odluci, prwma potrebi korsite svi orani lokalne uprave, ali buduči da je nedavno na snagu stupila nova ortganizacija službi Opštine Tivat u kojoj je značajno povećan broj sekretarijata, direkcija i samostalnih službi, za očekivati je da će lokalna uprava uskoro morati da za nove funkcionere kupi još najmanje 3 nova službena automobila.

Izvor:S. L.

Najčitanije