13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – planirano 180.000 eura za nabavku nedostajućih vozila i specijalne opreme za Komunalno preduzeće

Tivat – foto Boka News

U nacrtu budžeta za 2022. Opština Tivat planirala je da utroši 180.000 eura za nabavku nedostajućih vozila i specijalne opreme za potrebe Komunalnog preduzeća Tivat.

Ovaj iznos planiran je na budžetskoj stavci „sredstva transporta“, a prema riječima menadžerke Optine Patricie Pobrić, iskorističe se za nabavku polovne autočistilice, austocistene i kipera za Komunalno preduzeće.

„Ovo su trenutno tri najurgentnije stavke u opremanju Komunalnog preduzeća koje već duže vrijeme nema ispravnu autočisticu neophodnu za efikasnije održavanje čistoće na ulicama i  trgovima, dok su vozila koja Komunalno sada koristi za pranje ulica i zalivanje zelenih površina, dotrajala ili improvizovana i ne mogu zadovoljiti potrebe grada.“- kazala je menadžerka Opštine Tivat koja je angažovana na riješevanju najurgentnijih problema u tehničkoj opremljenosti tivatskih komunalaca.

Pobrić je dodala da bi makar jedno od nedostajućih specijalnih vozila za Komunalno, moglo biti već nabavljeno i stavljenio u upotrebu, da je do sada usvojen rebalans budžeta za 2020. koji je uvećan zbog viška prihoda u gradskoj kasi, ali se to još nije desilo jer se sjednica Skupština Opštine već duže vrijeme ne može održati zbog nedostatka kvoruma prouzrokovanog bojkotom lokalnog parlamneta od strane tivatske opozicije.Komunalno preduzeće Tivat inače, trenutno raspolaže sa ukupno 43 vozila i sprecijalne mašine, prosječne starosti skoro 16 godina. Posljednja nova specijalna vozila i mašine za komunalce, Opština Tivat nabavila je prije tri godine.

Izvor:S.L.

Najčitanije