10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – počeli radovi na izgradnji dva nova parkirališta na Seljanovu

Sa gradilišta na Seljanovu

Kompanija „Sampetrol“ iz Tivta koja je kao najpovoljniji ponuđač odabrana na tenderu što ga je raspisala Optšina Tivat, počela je s agrađevinskim radovima na uređenju još dva parkirališta i pristupnih saobraćajnica u blizini zgrada slidarnosti u tivatskom naselju Seljanovo.

Prema ugovorima koji su potpisani prošle nedjelje jer je riječ o dvije formalno odvojene investicije, „Sampetrol“ ima rok od 34, odnosno 39 dana o dana uvođenja u posao da završi oba ova nova javna objekta koji se prave sa istočne strane Bokeške ulice – jedan iznad, a drugi ispod zgrada solidarnosti.

Ukupna vrijednost ove dvioje investicije koje sue finansiraju sredstvima budžeta Opštine Tivat je 77 hiljada eura.

Na prostroru ispod zgrada solidarsnsti sa kojeg su prije nekoliko meseci uklonjeni nelegalni privremeni objekti – metalne garaže kao i stara trafostanica, napraviće se novi potporni zid i 24 parking mjesta te urediti prostupna saobraćajnica. Na prostoru iznad zgrada solidarnosti uradiće se i regulacija atmosferskih voda u postojećem dijelu saobraćajnice, a oborinske vode će na taj način biti sprovedene u obližnji lokalni potok. Nakon toga postaviće se ivičnjaci, napraviti 23 nova parking mjesta, te urediti prostor za postavljenje kontejnera za smeće.

Završetkom ove dvije investicije, lokalna uprava Tivta značajno će se primaći ostvarenju svog prije nekoliko mjeseci objavljenog plana da se na Seljanovu uredi i napravi ukupno skoro 200 novih parking mjesta. Za to naselje u toku je i izrada nove odluke o regulaciji saobraćaja kojom će se nova parking mjesta uvesti u sistem naplate korišćenja preko opštinskog preduzeća Parking servis, a koje je prije par mjeseci već počelo sa naplatiom uličnih parkinga u Beogradskoj, Zagrebačkoj i dijelu Podgoričke ulice na Seljanovu.

Izvor:S.L.

Najčitanije