13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat – Pokrenuta inicijativa za formiranje Udruženja izdavaoca privatnog smještaja

Tivat uvala Brdišta- foto screnshoot Beautiful Montenegro

Turistička organizacija opštine Tivat održala je proteklog ponedjeljka sastanak sa izdavaocima privatnog smještaja na kome se razgovaralo o inicijativi za formiranje Udruženja izdavaoca privatnog smještaja na lokalnom nivou, o procesu elektronske fiskalizacije, kao i daljim aktivnostima za ljetnju turističku sezonu.

Direktorica TO Tivat Danica Banjević na upoznala je prisutne sa aktivnostima TO Tivat za ljetnju turističku sezonu.

“TO Tivat je i ove godine pokrenula kampanju ′Odmor je u Tivtu′, kojom smo stavili u fokus privatni smještaj. Trenutno je u toku i plaćena digitalna kampanja na tržištu Srbije i BiH, i dijelom Crne Gore”, kazala je Banjević.

Direktorica TO Tivat Danica Banjević – foto Boka News

Ona je takođe istakla da bi za lakšu organizaciju i realizaciju putovanja podsredstvom turističkih agencija i sindikata bilo poželjno da se korespondencija odvija preko Udruženja izdavaoca privatnog smještaja u Tivtu. Sa tim u vezi predložila je izdavaocima da razmisle o osnivanju istog i predstavila direktoricu Udruženja izdavaoca privatnog smještaja Branku Džoganović, koja je kroz prezentaciju i na primjerima opštine Budva, predočila prednosti postojanja ovakvog udruženja i informacije kako se isto može formirati. Ona je prisutnim vlasnicima apartmana u Tivtu dala potrebne smjernice i savjete, te iskazala spremnost da im, kao i TO Tivat, pomogne u tom procesu.

Tivatski izdavaoci privatnog smještaja istakli su problem sa kojim se susreću prilikom pristupa procesu elektronske fiskalizacije. Ista je obavezna, ali, kako naši izdavaoci kažu, prilično konfuzna zbog nedostatka priručnika za proces fiskalizacije koji bi izdavaocima privatnog smještaja dao jasna uputstva i smjernice. Prijedlog je da TO Tivat uputi dopis lokalnoj samoupravi u vezi sa pomenutom temom, te da se u saradnji sa nadležnim organima razgovara o problemu i nađe rješenje za isto.

Sastanku su prisustvovali pojedini izdavaoci, kao predstavnici različitih djelova teritorije opštine Tivat, predstavnik Sekretarijata za privreda, kao i Branka Džoganović direktorica Udruženja izdavaoca privatnog smještaja Crne Gore.

Najčitanije