10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Poplavljene kuće, podrumi i ceste…

Veliko nevrijeme sa obilnom kišom koje je sinoć i jutros zahvatilo Boku, pričinilo je dosta problema u Tivtu gdje je voda prodrla u podrume i prizemne etaže više poslovnih objekata i privatnih kuća. Uprkos trudu ekipa komunalaca i pripadnika Službe zaštite koji su intervenisali na više mjesta u cijelom gradu, čisteći odvode i crpeći vodu, bujice su preplavile Jadransku magistralu u Lepetanima, na Opatovu, Donjoj Lastvi, Seljanovu, Kalimanju i Dumidranu,.

Nanosi pijeska, smeća i vode, otežavali su saobraćaj, a u Lepetanima je došlo i do manjeg odrona zemlje sa brda u mjestu Luka. More uz obalu bilo je potpuno žuto i zamućeno od ogromne količine kiše i blata što su ga nosile bujice, a voda se u gejzirima, na Seljanovu na cestu izlivala i iz šahtova nedavno napravljenog novog sistema fekalne kanalizacije.

Beogradska ulica na Seljanovu pretvorena je bukvalno u rijeku koja se izlivala na Jadransku magistralu, a slično je bilo i na magistrali kod školskog centra gdje su se povremeno, u bujici vode i gasili automobili. Po običaju, voda je poslije podneva, preplavila i lokalni put za Radoviće gdje je u centru naselja, nekoliko objekata bilo ugroženo, a manja količina vode prodrla je i u objekat tamošnje OŠ „Branko Brinić“. Na terenu su bili pripadnici Dobrovoljnog vatrgasnog društva „Krtoli“ , koji su prema riječima komandira Stefana Kostića, intervenisali na više mjesta u Radovićima, na putu prema Krašićima i na Obali Đuraševića.

„Najviše je problema na lokalnom putu Tivat-Radovići gdje je na dijelu prema Solilima, u visokoj vodi, ostalo desetak ugašenih automobila koje sada izvlačimo našim vozilima.“- kazao je Kostić oko 13 sati. U to vrijeme voda je već preplavila i Jadransku magistralu u mjestu Lovanja, pa je prema riječlima komandira Slube zaštite Opštine Tivat Draga Kordića, preporučeno policiji da obustavi saobraćaj dok se voda ne povuče i vozila preusmjeri zaobilazno, na put preko Kavča i Trojice.

Na Seljanovu, ul Beogradska
Na Seljanovu, ul Beogradska

Zbog nevremena, popodnevni let aviona „Air Serbie“ iz Beograda za Tivat je preusmjeren na podgorički aerodrom, a nešto prije 13 sati voda je preplavila pistu tivatskog aerodroma koji je od tada i zvanično zatvoren za saobraćaj, pa su otkazana ili preusmjerena tri planiraa poslijepodnevna leta za Beograd i Moskvu.

Od 19 sati sinoć do 7 sati jutrs u Tivtu su pala 43 litra kiše po metru kvadratnom, a padavine se i dalje nastavljaju nesmanjenim tempom.

Najčitanije