22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – protestna šetnja uprkos kiši

Uprkos kiši, veliki broj građana okupio se i večeras ispred hrama Svetog Save u Tivtu gdje je održan moleban pred litiju koja je organizovana u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Više stotina vjernika danas poslijepodne prije molebana, u organizovanoj koloni prošetali su pet kilometara dugom trasom od manastira Svetog Arhangela Mihaila na Prevlaci do crkve Svetog Save u Tivtu.

Paroh tivatski Petar Petrović poručio je okupljenom narodu da je “cvijet Crne Gore i ponos sveštenstva Mitropolije crnogorsko-primorske” i pozvao sve prisutne da budu mirni, dostojanstveni i uporni u odbrani svetinja.

Litija je krenula ulicama Tivta uz duhovne pjesme i klicanje “Nedamo svetinje!” Sa zvučnika iz auta koje prati kolonu puštala se pjesma kralja Nikole “Onam’ onamo”, “Još ne sviće rujna zora” grupe Beogradski sindikat.

Litija je zastala ispred zgrade Opštine Tivat gdje je kraću molitvu za blagoslov lokalne uprave Tivta i sve građane Tivta izmolio otac Rade Laketa, paroh iz Perasta.

Građani su se vratili do crkve Svetog Save gdje su se okupljeni mirno razišli.

Izvor:S.L

Najčitanije