25.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Prvo izdanje muzičkog festivala Biser Jadrana

Pod motom „Tivat spaja region“ sinoć je na rivi Pine održano prvo izdanje muzičkog festivala “Biser Jadrana” na kome je pobijedio Stefan Zdravković sa numerom Čardak i osvojio nagradu od 5.000 eura.

Drugo mjesto, Srebrni biser vrijedan 3.000 eura pripao je Igoru Cukrovu dok je bronzani i nagrada od 2.000 eura otišao u ruke Jelene Vukojević.

“Presrećan sam, ovo mi je ujedno i prvi nastup u Crnoj Gori i na najbolji mogući način se to desilo. Imao sam fenomenalan tim i zaista sam zahvalan svima na podršci”, kazao je Zdravković nakon festivala.

Kaže da ostaje tu još neko vrijeme jer će ovih dana u Crnoj Gori snimiti dva nova spota.

“Smatram da muzički festivali nedostaju regionu i žeelim da Biser Jadrana ima dugu tradiciju jer upravo festivali ovog tipa stvaraju nove pevače i zvezde” istakao je Zdravković.

TMF – Foto CG News

Predsjednik Opštine Željko Komnenović koji je uručio glavne nagrade festivala istakao je da bila dobra procjena njihovog sugrađanina Bojana Delića da jedan ovakav festival nedostaje Crnoj Gori.

“Dobra poruka je poslata večeras iz Tivta i već sada znamo da će se desiti I drugo izdanje naredne godine. Vidimo i po komentarima i energiji koja je vladala večeras da je ovo događaj koji trebao da se desi i zaista je opravdan moto festivala Tivat spaja region”, poručio je Komnenović.

Nina Lakičević direktorica TO Tivat kazala je da joj je drago što je festival uvršten u ionako bogat calendar dešavanja u Tivtu te da je značajno upotpunio ponudu grada.

TMF – Foto CG News

“Većeras smo bili centar okupljanja regiona , imali smo dobru energiju i nadam se da ćemo sledeće godine imati festival koji će trajati najmanje dva dana” istakla je Lakičević.

Lakičević je uručila ostale festivalske nagrade.

Nagradu – Biser za najboljeg debitanta je osvojila Tivćanka Doris Deković za pjesmu Da volim te.   Biser za najbolju interpretaciju i 1000 eura osvojila je Ana Petan  za pjesmu Ljubav uvijek pobijedi, Nagradu za najbolji tekst osvojio je Filip Sjekloća, za najbolji aranžman Nemanja Filipović za pjesmu Azurna noć, koju je izvela  Katarina Bogićević – Kejt, a za kompoziciju Dobri ljudi Stevan Faddy.

Na festivalu su nastupili: Makadam, Danijel Popović i Džuli (Julija) Popović, Mićo Vujović, Bane Nedović, Bojan Delić, Katarina Bogićević, Stevan Faddy, Jelena Zvicer, Jelena Božović, Doris Deković, Danijel Milić, Filip Sjekloća, Vanja Radovanović, Milorad Mijušković, Princ, Petar Wagner, Jelena Vukojević, Saša Lazarević, Ana Stanojević, Igor Cukrov, Lorenca Lola Puhar, Karlo i Mandolinski Orkestar Okruk, Ana Petan, Martinijan Kirilovski i Neno Murić.

Glasalo se po evrovizijskom principu, a u crnogorskom žiriju bili su vokalna solistkinja Andrijana Božović, direktorica Muzičke škole Tivat, Zorana Jovanović i producent i kompozitor Senad Drešević. Glasali su i žiriji iz Srbije, Hrvatske, BiH i Makedonije.

Direktor  i idejni manifestacije Bojan Delić čestitao je pobjednicima prvog muzičkog festivala mediteranske, pop i zabavne muzike, koji je izazvao veliko interesovanje publike i medija.

Najčitanije