17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Rampa pala na vozila dok su ulazila na parking

Pala rampa

Najmanje dva automobila oštećena su danas u odvojenim incidentima koji su se dogodili na naplatnom parkiralištu u Arsenalskoj ulici u centru Tivat, a niko od odgovornih iz preduzeća Parkig servis Tivat (PST) koje gazduje parkiralištem, nije ni pokušao da kontaktira vlasnike oštećenih vozila i dogovori se oko nadoknade štete.

„Ulazila sam na parking, pritisnula taster, uzela parking kartu i krenula automobilom da prođem podignutu rampu kada se ona bez ikakve najave stropoštala i udarila krov mog vozila. Metalna reklamna tabla koja se nalazi na rampi pritom je ulubila lim i izgrebala veći dio krova mog potpuno novog automobila“- kazala je nam je Tivćanka M.R. čija je nova „toyota CH-R“ oštećena u ovom incidentu.

Ona inače, svakodnevno koristi naplatni parking u Arsenalskoj ulici jer radi u jednoj od obližnjih firmi i na plaćanje parkinga potroši i do 8 eura na dan. Uprkos tome i činjenici da je sve vidjela službenica PST koja je bila dežurna u naplatnoj kućici na koju je postavljena rampa, niko iz te opštinske firme nije kontaktirao M.R. i pokušao da se sa njom dogovori oko nadoknade štete.

Pala rampa 2

„Kad je moj auto oštećen oko 11 časova, na parkingu se zateklo nekoliko ljudi kojima se isto to desilo neposredno prije nego meni. Među njima je bio i turista iz Leskovca čiji je „BMW“ takođe oštetila rampa koja se na njega srušila dok je vozilo ulazilo na parking, a koji je  bio posebno ogorčen jer se niko od službenika  PST nije pojavio na licu mjesta, uprkos obećanjima da će doći neko iz direkcije te firme“- ispričala je M.R. dodajući da je ona lično pozvala policiju da izađe na lice mjesta i načini zapisnik, ali su je oni obavijestili da su im sve patrole zauzete i da se obrati rukovodstvu PST. Pozvala je direktora te opštinske firme Slavišu Ognjanovića koji joj je kaže, u telefonskom razgovoru rekao da on nema vremena da se time bavi i da će na lice mjesta poslati nekog od svojih saradnika, što se međutim, prema riječima M.R. nije desilo.

„Neshvatljivo je ovakvo neodgovorno i bahato ponašanje rukovodstva PST prema nama lokalnim stanovnicima koji svakodnevno koristimo i plaćamo njihove usluge, a još i gore prema turistima kojima su na ovakav način upropastili ugođaj tokom ljetovanja“- istakla je M.R.

Ognjanović je našem novinaru u telefonskom razgovoru kazao da je upoznat sa incidentom, ali je tražio da mu se pitanja o toome pošalju preko Kabineta predsjednika Opštine Tivat, dr Siniša Kusovca, obećavši da će novinar iz Kabineta i dobiti odgovore.

PST: NIJE DO NAS I NIJE BILO ŠTETE

Iz PST Tivat  je danas odgovoreno da je u konkretnom slučaju pozvana policija da napravi uviđaj “ali pošto je konstatovano da nije bilo materijalne štete na vozilima, kao i da nije bilo povrijeđenih u datoj situaciji, zapisnik nije sačinjen“.

„Naplatna rampa na parkiralištu u Arsenalskoj ulici instalirana je od strane „Leotar,, d.o.o. Bar i predstavlja najsavremeniju opremu u ovom domenu, a instalirana je prije šest mjeseci. Magnetne petlje, koje obezbjeđuju nesmetan rad, montirane su prije dva mjeseca, takođe od strane navedene firme. Magnetne petlje rade po principu da, kada vozilo prođe iscrtanu odnosno usječenu liniju na asfaltu, šalju signal da se letva rampe spusti. Sljedeći put se letva može podići jedino kada se pritisne dugme na ulaznom štampaču, pod uslovom da je ulazak odobren”- rekli su iz PST-a ne objasnivši međutim, kako se dogodilo da se rampa zatvori prije vremena i  udari najmanje dva automobila.

Izvor:S.L

Najčitanije