20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – uskoro novi dječiji park na Seljanovu

Seljanovo – Tivat

Opština Tivat finansirala je izradu glavnog projekta za rekonstrukciju dječijeg parka u zoni stambenih zgrada u Bokeljskoj ulici (zgrade SIZ-a) na Seljanovu, čija je izgradnja planirana ove godine. Za ovu investiciju, ali i obnovu drugih igrališta i terena u 2024. godini biće izdvojeno više od 580.000 eura.

Nova parkovska površina predviđa sportsko rekreativnu zonu za djecu i odrasle, odnosno rekonstrukciju postojećeg igrališnog platoa sa novim mobilijarom i izgradnju multifunkcionalnog košarkaškog terena sa demontažnim tribinama i novom podnom oblogom, kao i uređenje zelenih površina i pješačkih staza, rekonstrukciju sistema navodnjavanja i rasvjete, a planirano je i uređenje parking prostora u okruženju, na mjestima prethodno uklonjenih privremenih objekata-garaža. Vrijednost ovih radova procijenjena je na iznos od 235.000 eura.

Programom uređenja prostora za 2024. godinu, pored ove investicije, za obnovu sportskih terena i igrališta na teritoriji opštine Tivat planirana su ulaganja u iznosu od 350.000 eura, što uključuje i izgradnju novog sportskog terena zatvorenog tipa u južnom dijelu Velikog gradskog parka, u blizini Doma zdravlja.

Budući Dječij park

U prethodnoj godini u ove svrhe Opština Tivat utrošila je blizu 343.000 eura, a najznačajniji projekat bila je obnova glavnog stadiona fudbalskog kluba Arsenal (116.000 eura). Za obnovu dječjih igrališta i manjih sportskih terena na više lokacija u gradu izdvojeno je 120.000 eura, a budžetskim sredstvima finansirano je i postavljanje reflektora na igralištu u školskom dvorištu (6.000 eura). U toku je obnova fiskulturne sale OŠ “Drago Milović”, a novi parket dobila je i fiskulturna sala SMŠ Mladost, oba projekta dijelom finansirana od strane Opštine Tivat. Početkom 2024. godine završeni su radovi i na sportskim terenima u Donjoj Lastvi, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 63.000 eura.

Najčitanije