17 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Zakazana konstitutivna sjednica novog saziva SO Tivat

Sa sastanka

Konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine Opštine Tivat bile održana u ponedjeljak, 28.septembra – dogovoreno je danas na  sastanku koji je odlazeći predsjednik tivatskog parlamenta Ivan Novosel (DPS) održao sa nosiocima izbornih lista koje su osvojile mandate na lokalnim izborima 30.avgusta.

Sastanku su, kako je saopšteno iz Opštine, prisustvovali Goran Božović (Goran Božović – Časno i odgovorno za bolji Tivat), Andrija Petković (Bokeški forum – Ljudi Boke znaju), Adrijan Vuksanović (HGI. Svim srcem za Tivat!), Dejan Maslovar (Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Tivat mora bolje!), Mirko Kovačević (Koaliciona izborna lista “Narod pobjeđuje”), Siniša Kusovac (Zbog Tivta. Za Tivćane! DPS Milo Đukanović) i Aleksandar Đurović (SDP – Odbranimo grad).

Pored verifikacije mandata 32 odbornika, na sjednici u ponedjeljak će kako saznajemo, biti izabran i novi predsjednik lokalnog pralamenta, kao i imenovan novi sastav Administrativnog odbora SO, čime započinje konstituisanje nove lokalne vlasti u tom gradu.

„Okosnica nove vlasti u Tivtu biće tri građanske izborne liste – Narod Pobjeđuje (NP), Bokeški Forum (BF) i Goran Božović-časno i odgovorono za bolji Tivat (GB). Obezbjeđena je neophodna parlamentarna većina za konstituisanje nove vlasti, ali za sada ne bih još govorio o svim detaljima tog aranžmana.“- kazao nam je to danas visoko pozicionirani izvor iz koalicione građanske liste Narod Pobjeđuje.

Sa 13 odborničkih mandata NP je najjača politička snaga u novom sazivu lokalnog parlamenta Tivta i opštinsku vlast će praviti sa BF koji ima 2 i listom GB koja ima jednog odbornika. DPS sa 11 osvojenih mandata se nakon pune 24 godine vlasti u Tivtu od čega u posljednjje četiri godine aspolutne vlasti te partije, seli u opoziciju. U parlament su sa po dva odbornika ušle i članice dosadašnje lokalne tivatske vladajuće koalicije SD i HGI, kao i opoziciona SDP koja će imati jednog odbornika.

Izvor:S.L.

Najčitanije