16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivatska Akcija i Goran Božović: JER SMIJEMO I UMIJEMO – Izborni program za bolji Tivat

GB i TA

Koalicija JER SMIJEMO I UMIJEMO – Mirko Kovačević lokalnih građanskih lista Tivatska Akcija i Goran Božović – Časno i odgovorno za bolji Tivat predstavila je svoj izborni program.

Fokus naše koalicije u narednom periodu biće na sljedećim programskim ciljevima:

  • DECENTRALIZACIJA – uslov svih uslova za ubrzan razvoj Tivta;
  • OPŠTI INTERES ISPRED SVIH PARTIKULARNIH INTERESA;
  • Stalno zalaganje za BOLJE, PRAVEDNIJE I UREĐENIJE DRUŠTVO, JEDNAKIH ŠANSI;
  • Nastavak odlučne BORBE PROTIV KORUPCIJE I PARTITOKRATIJE, i ZAŠTITA KLJUČNIH RESURSA;
  • USPOSTAVLJANJE PROCEDURA U SLUŽBI PREDSJEDNIKA OPŠTINE koje će na dnevnom nivou garantovati TRANSPARENTNOST, KOORDINACIJU, SUBORDINACIJU I EFIKASNOST čitave opštinske uprave;
  • ODGOVORNOST, PROFESIONALNOST I EFIKASNOST – osnovne odlike lokalne uprave.

Odgovorna i efikasna administracija osnov je funkcionisanja lokalne samouprave kao istinskog servisa svih građanki i građana Tivta. Stoga je fokus naše koalicije na povećanju efikasnosti rada svih njenih organa, kroz stalnu modernizaciju i profesionalizaciju. Ovo podrazumijeva NULTU toleranciju na partijska zapošljavanja – praksu koju su sve partije na državnom nivou preuzele od DPS-a i dosljedno je sprovode.

Naša će se koalicija zalagati i za aktivniju ulogu Opštine u unaprjeđenju socijalnog statusa Tivćanki i Tivćana, naročito onih najugroženijih grupa, i to kroz razne subvencije i kapitalne investicije. Naš izborni program sadrži i značajne (ali sasvim realne) mjere pomoći lokalnom sportu, te prosvjeti, kulturi i NVO sektoru.

U programu je i spisak najbitnijih kapitalnih investicija u svim oblastima, s nadom da će se u dogledno vrijeme promijeniti zakoni koji u potpunosti onemogućavaju lokalne samouprave da realizuju velike kapitalne projekte.

Sve navedeno, kao i programske mjere kojima namjeravamo unaprijediti funkcionisanje lokalne privrede, turizma, saobraćaja i drugih sfera bitnih za kvalitet života Tivćanki i Tivćana, možete pročitati u našem izbornom programu koji je dostupan na sljedećem linku:

IZBORNI PROGRAM KOALICIJE “TIVATSKA AKCIJA I GORAN BOŽOVIĆ – ČASNO I ODGOVORNO ZA BOLJI TIVAT – JER SMIJEMO I UMIJEMO – MIRKO KOVAČEVIĆ”

Najčitanije