12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivatska “Maškarada” na Strumičkom karnevalu

Štrumpfovi

NVU “Maškarada” iz Tivta proteklog vikenda je učestvovala na Strumičkom karnevalu. Na poziv gradonačelnika Strumice, Maškarada je bila jedna od 47 učesnica karnevala, sa preko 1500 karnevalista.

„Premijerno smo izveli performans sa našom četvrtom kolektivnom maskom „Štrumpfovi”. Srdačna publika je bila oduševljena maskom, naročito đeca koja nijesu mogla sakriti ushićenost. Veličanstvenom karnevalu i sjajnoj energiji koju nosi Strumički karneval u značajnom je doprinijela i Maškarada” – saopštili su iz ove NVO.

Za predstavnike inostranih karnevalskih grupa bio je upriličen svečani prijem kod gradonačelnika Strumice Koste Janevskog,na kojem su prisustvovali i pojedini ministri Vlade Sjeverne Makedonije i predstavnici diplomatskog kora.Delegacija Maškaradena čelu sa Goranom Božovićem razmijenila je sa organizatorom prigodne poklone. Strumički karneval predstavlja brend Sjeverne Makedonije, vrlo značajan za turizam države, što ličnim prisustvom podržava i premijer države Zoran Zaev.

Prijem kod gradonačelnika Strumice

„Maškarada nastavlja sa misijom uspješnog predstavljanja Tivta i Crne Gore. I ove godine uz pomoć sredstava dobijenih na konkursu od Opštine Tivat uspjeli smo napraviti masku na vrhunskom nivou, čime potvrđujemo kvalitet rada i adekvatno opravdavamo povjerenje ukazano sa bilo koje adrese” saopštavaju iz Maškarade.

Strumica je treći put ugostila Maškaradu, a gostoprimstvo Makedoncima će biti uzvraćeno na Drugom međunarodnom karnevalu u Tivtudrugog vikenda juna mjeseca ove godine.

Najčitanije