23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Budva prva u Crnoj Gori uvela online plaćanje taksi

Budva

Turistička organizacija opštine Budva, u saradnji sa Opštinom Budva i poslovnim bankama, prva je u Crnoj Gori uvela servis online plaćanja boravišne takse, turističku i izletničku taksu preko svog zvaničnog web portala.

Svi obveznici plaćanja takse na sajtu www.budva.travel moći će da ispune odgovarajući obrazac (Uplata taksi) u kojem će navesti ime stanodavca i JMBG na koji je izdato rešenje o izdavanju. Uplata se može izvršiti i karticom koja glasi na ime člana porodice ili bilo kojeg trećeg lice u ime izdavaoca smjestaja, a prilikom korišćenja ovog servisa biće prihvaćene sve vrste platnih kartica.

Obezbijeđena je potpuna sigurnost i zaštita ličnih podataka svih korisnika,

Jedna od pogodnost za korisnike je i ta što su oslobođeni plaćanja provizije koja je do sada bila naplaćivana prilikom uplate u bankama ili poštama u Crnoj Gori.

Sredstva uplaćena na ovaj način će biti direktno usmjeravana  na namjenske opštinske račune.

Maja Liješević dir. TO Budva

Servis je dostupan na našem, engleskom i ruskom jeziku, a svi obveznici će, nakon što uplate novčani iznos za članarinu ili neku od taksi, dobiti povratni mejl sa potvrdom da je uplata izvršena, što će pružiti bolji pregled evidencije posebno brojnim izdavaocima smještaja na teritoriji opštine Budva.

“Kao posebnu pogodnost za sve korisnike, izdavaoce privatnog smještaja sa teritorije opštine Budva, odlučili smo da će prvih deset fizičkih lica koji iskoriste uslugu online plaćanja, dobiti besplatne tokene koji omogućavaju elektronsku prijavu gostiju.“ – istakla je Maja Liješević, direktorka TO Budve i dodala da je plan da ovaj servis uskoro bude omogućen i putem web portala E – uprava, kao i web sajtova Opštine Budva, putem direktnog link-a ka sajtu TO Budve, i Nacionalne turističke organizacije.

Najčitanije