15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

TO HN: Praktična nastava za učenike turističkog smjera

Sastanak u TO

Turistička organizacija Herceg Novi  i ove godine će tokom ljetnje sezone organizovati  u turističko informativnim biroima  praktični dio nastave za učenike prvog i drugog razreda turističkog smjera.

U turističko informativnim biroima obavljaće se  informisanje turista o cijenama i raspoloživosti  privatnog smještaja.  Informatori  će  svim turistima  koji nemaju rezervisan smještaj dati  informacije o slobodnim kapacitetima i uputiti  ih na odabranu lokaciju.

Prezentacijom virtuelnih šetnji, gost će biti u mogućnosti da pregleda i odabere neki od smještaja iz ponude. Ova usluga je besplatna, poručuju iz TO Herceg novi.

Učenicima turističkog smjera biće omogućimo da upravo u  svojstvu  informatora  i ove godine kroz praksu  upoznaju rad u  informativnim biroima, bave se promoterskim aktivnostima  i pružanju osnovne informacije turistima o gradu, a  istovremeno će biti od pomoći i izdavaocima smještaja.

TO HN poziva sve izdavaoce smještaja da iskoriste ovu besplatnu pomoć i pozivom na broj 067 099 942 prijave termine slobodnih kapaciteta, a takođe i da se prijave za snimanje 360 stepeni virtuelnih prezentacija.

Podrška  Srednjoj mješovitoj školi  nastaviće se  kao i u prethodnom  periodu kada je to urađeno donacijom opreme,  finansijskom podrškom kada su u pitanju nastupi učenika na takmičenjima i obezbjeđivanjem uslova za redovnu praksu.

Profesorica   SMŠ , Ksenija Odalović,  izrazila je  zadovoljstvo  zbog dugogodišnje saradnje  sa TO ali i istakla da je saradnja  zadnje godine intezivirana kroz realizaciju praktične nastave kao i tokom godine, te pomenula značaj   sponzorstva  nastupa na takmičenjima.

Direktor SMŠ  “Ivan Goran Kovačić”  Momir Dragićević istakao je da je prisutna  velika zainteresovanost za smjer turistički tehničar pa zahvaljujući  ovako dobroj saradnji, kroz različite modalitete učenici su u prednosti  jer socijalni partneri osim  zadatog mogu dopunjavati program zahtjevima koji su njima interesantni  i na osnovu toga  oni će ove godine dobiti još jedan dio zadataka koji su u svrhu zadovoljenja potreba TO. On je  iskoristio priliku da se još jednom zahvali za ovogodišnju donaciju opreme, za koju kaže da  zaista olakšava rad u školi upravo učenicima turističkog smjera.

Sastanku su prisustvovali  direktor Turistiičke organizacije Pavle Obradović  i predstavnici  SMŠ” Ivan Goran Kovačić”: direktor Momčilo Dragićević, profesorica Ksenija Odalović i učenice turističkog smjera Ana Stojak, Anđela Rogač i Anđela Živković.

Najčitanije