19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Kotor – CulturWB konzorcijum na finalnoj HERITAG konferenciji u Tbilisiju

TO Kotor – CulturWB konzorcijum na finalnoj HERITAG konferenciji u Tbilisiju

Predstavnici TO Kotor su od 02. do 06. aprila boravili u Tbilisiju gdje su kao dio CULTURWB konzorcijuma učestvovali na zajedničkoj konferenciji dva Erasmus + projekta, HERITAG i CULTURWB.

Tokom dva dana konferencije bilo je riječi o menadžmentu kulturnog naslijeđa,  obrazovanju i kreiranju kvalitetnih visokoobrazovanih kadrova za menadžment kulturnim naslijeđem i važnosti preduzetničkog načina razmišljanja u upravljanju kulturnim naslijeđem i ulozi visokog obrazovanja. Na istu temu je održana debata sa predstavnicima Valensije, Gruzije i Austrije.

Ovo je ujedno bila i finalna konferencija HERITAG projekta dok se CULTURWB projekat zvanično završava u oktobru.

Osim radnog dijela posjete, članovi delegacije su imali priliku da se upoznaju sa znamenitostima i kulturnim naslijeđem Tbilisija, a posjetili smo i staru Gruzijsku prijestonicu Mtskheta.

Što se tiče projektnih aktivnosti CULTURWB projekta, od oktobra počinje implementacija novih Master programa na Univerzitetu Crne Gore, Univerzitetu Istočno Sarajevo, Univerzitetu Novi Sad, Univerzizetu u Nišu, Univezitetu Banja Luka i  Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru. Završna konferencija CULTURWB projekta će biti održana u Kotoru, poručuju iz TO Kotor.

Najčitanije