25 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat – Na obali Pine nije nastupao Baja Mali Knindža

Tivat – Pine – Novogodišnje kućice

Turistička organizacija Tivat kao organizator programa žali zbog neprimjerenog repertoara muzičara Stefana Đukanovića koji je sinoć nastupao na Pinama, kaže se u saopštenju.

„Podvlačimo da nije u pitanju Baja Mali Knindža kako to interpretiraju pojedini mediji“, kaže se u saopštenju Nine Lakičević direktorice TO Tivat.

„U pitanju je drugi izvođač, koji je interpretirao nekoliko pjesama pomenutog pjevača. U potpunosti se slažem sa ocjenama javnosti da je repertoar neprimjeren, posebno imajući uvidu da je nastup održan za vrijeme katoličkog Božića. Veče prije na istoj bini nastupala je klapa „Castel Nuovo“ i vodili smo računa o tome da se muzički program uskladi sa blagim danima koji se u Tivtu obilježavaju. Žao nam je zbog ovoga i ne bismo voljeli da se ovaj događaj protumači kao nečija loša namjera“ – ističe Lakičević.

Izvođač Stefan Đukanović angažovan je direktno od strane zakupaca prazničnih kućica na Pinima, a u dogovoru sa TO Tivat. U želji da program bude što bogatiji Turistička organizacija prihvatila je ponudu i dozvolila da mimo nastupa koje je ugovorila TO, a koje su finansijski podržali ugostitelji sa rive Pine, ovi zakupci dodatno angažuju izvođače. „Iako smo tražili, nismo imali uvid u to ko će sve nastupiti mimo našeg zvaničnog programa koji je planiran vikendima od 16.12. do 16.01. Zbog propusta koji je nastao, jasno je da ova praksa više neće biti moguća. Još jednom žalim zbog repertoara iza kojeg TO Tivat koncepcijski ne može stati. Ovo nam je nauk za narednu godinu“ – kazala je Lakičević.

„Molim sve za razumijevanje. Zla namjera nije postojala. Naš program se nastavlja nastupim renomiranih crnogorskih izvođača: Bojana Delića, Pljevaljskih tamburaša, Milky Wave, Jelene Zvicer, Darka Martinovića, Jelene Božović, Akademia benda i sigurna sam da će i domaći, a i gosti uživati u programu TO Tivat“ – zaključila je Lakičević.

Bokeški forum: Za jezive zvuke sa Pina neko mora da odgovara

Bokeški forum

Nikada se u istoriji Tivta nije desilo da se dešavanja na Pinama odigravaju kao za katolički Božić.

Kao dio koalicije pitamo se: da li je nesretni interpretator podmetnut ili je doveden iz čistog neznanja.

Ovdje nije u pitanju kolektivna, nego individualna odgovornost i za ovako krupan propust neko mora da odgovara. Individualno. Imenom i prezimenom.

Posebno napominjemo da smo u dobijenom repertoaru za Božićne praznike jasno imali imena klape ” Kastel Nuovo” i ” Škuribande”.

Što se nas iz Bokeškog Foruma tiče, vrlo lako ćemo se ophoditi prema zvucima sa Pina.
Vrijeme je zarad dobra svih Tivćana da “padne” prva glava, da bi oni koji žele uradili nešto – kaže se u saopštenju Bokeškog Foruma.

Najčitanije