20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat na sajmu turizma u Beogradu – zadovoljni interesovanjem za predstojeću sezonu

TO Tivat

Turistička organizacija opštine Tivat zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama  Kotora, Herceg Novog, Budve Bara, Ulcinja, Podgorice, Žabljaka, Kolašina, Andrijevice, Bijelog Polja, Mojkovca, Šavnika, Berana i Gusinja, zatim turističkom privredom, kao i  Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore (NTO CG)  predstavila je ponudu grada Tivta i predstojeću ljetnju turističku sezonu na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, u periodu od 22 – 25. februara.

Međunarodni sajam turizma u Beogradu je jedan od najvažnijih događaja za predstavljanje turističkih destinacija i idealna platforma za ostvarivanje saradnje sa stranim partnerima. Region je veoma važan segment u turističkoj ponudi Crne Gore, pa tako i Tivta, jer je tržište Srbije uvijek među prva tri mjesta po posjetama gradu Tivtu.

Tome svjedoče i podaci Uprave za statistiku MONSTAT koji potvrđuju da su gosti iz Srbije na prvom mjestu po broju dolazaka i ostvarenih noćenja.  Sa preko 180 hiljada turista u kolektivnom smještaju tokom 2023. godine imali smo 56% više turista u odnosu na rekordnu 2019. godine. U Tivtu su turisti iz Srbije u 2023.godini ostvarili 306.613 noćenja što je za 6 % više nego u rekordnoj 2019.godini, što turiste iz Srbije stavlja na drugo mjesto kada su noćenja u pitanju.

TO Tivat

Međunarodni sajam turizma u Beogradu predstavlja vodeći turistički sajam u jugostičnoj Evropi. Sajam je otvoren za posjetioce i javnost i okuplja oko 400 izlagača iz preko 25 zemalja, sa preko 30 hiljada posjetilaca. Turistička organizacija Tivat je zadovoljna posjetom na sajmu turizma, kao i interesovanjem za Tivat kao idealnu destinaciju za ljetnju sezonu 2024.godine.

Sajam je ujedno bio i prilika za realizaciju mnogobrojnih sastanaka sa strateškim partnerima, kao i gostovanja kod srbijanskih medija. Turistička organizacija Tivat je pored promotivnog materijala kojim je predstavila opštu ponudu grada Tivta, turistima iz Srbije predstavila i dio ljetnjih fešti koje će i ove godine privući veliki broj turista.

Najčitanije