14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Radulović: Pomorstvo se mora snažnjie razvijati na principima održivosti

Radulović i Husić

Ministar Radulović sa direktorom Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukamaMinistarstvo saobraćaja i pomorstva ostaje posvećeno razvoju sektora pomorstva i postizanju strateških ciljeva koji su definisani Strategijom razvoja pomorske privrede, poručio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović, na sastanku sa direktorom Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, Harisom Husićem.

„Pomorstvo se mora snažnjie razvijati na principima održivosti. Zadovoljni smo naporima koje novo rukovodstvo ulaže na ostvarivanju zacrtanih ciljeva“ rekao je Radulović.

Direktor Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Haris Husić upoznao je ministra Radulovića sa projektima koje planiraju da realizuju u narednom periodu.

“U fazi pripreme je nacionalna vježba traganja i spašavanja na moru. Takođe, uskoro krećemo sa projektom koji podrazumijeva sistem za nadzor i upravljanje pomorskim saobraćajem, odnosno nadogradnja već postojećeg sistema instalacijom senzora na novim lokacijama”, rekao je Husić.

Ministar Radulović je poručio da ovaj sektor ima budućnost te da očekuje njegov snažniji razvoj kroz realizaciju otvorenih i profitabilnih projekata.

Najčitanije