16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat predstavila ponudu na sajmu u Varšavi

TO Tivat predstavila ponudu na sajmu u Varšavi

Turistička organizacija Tivat je u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i drugim lokalnim turističkim organizacijama, predstavila turističku ponudu Tivta na 26. Sajmu turizma u Vašravi (International Travel Show TT Warsaw 2018).

“Tržište Poljske je za Tivat kao i za cjelokupnu Crnu Goru od velikog značaja i predstavlja jedno od vodećih evropskih tržišta. U posljednjih par godina bilježi se kontinuirani rast turističkog prometa iz ove zemlje. Na 12. mjestu po ostvarenom broju dolazaka za opštinu Tivat, za devet mjeseci ove godine na osnovu obrađenih statističkih podataka Monstata, zabilježili smo 57 odsto više u dolascima i 18 odsto više u noćenjima u odnosu na isti period prethodne godine odnosno blizu 2.000 ostvarenih dolazaka i 8.500 noćenja, kada je tržište Poljske u pitanju”, kazala je direktorica TO Tivat Gabrijela Glavočić.

TO Tivat predstavila ponudu na sajmu u Varšavi

Značajniji poljski turoperatori koji imaju Crnu Goru uvrštenu u sklopu svojih ponuda su Itaka, Reinbow tours, TUI, Neckermann i brojni drugi specijalizovani turoperatori koji Crnu Goru rade kao dio paketa s regionom.

“S obzirom na još bolje najave kada su letovi i aviopevezanost Crne Gore i Poljske u pitanju, a to je saradnja sa poljskom nacionalnom avio kompanijom LOT koji će sa četiri nedeljne rotacije saobraćati na direktnoj relaciji Varšava – Podgorica – Varšava, očekuju se i još veći prilivi turista sa ovog tržišta”, naglasila je Glavočić.

Najčitanije