20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat predstavila “Tivtovanje” – kalendar dešavanja za ljeto 2019.

Turistička organizacija Tivat na današnjoj press konferenciji  predstavila je bogat kalendar programa, festivala, muzičkih, likovnih, kulturnih i gastro događaje za ljeto 2019. koji će trajati do kraja oktobra.

Kalendar pod nazivom „tivtovanje“ po istoimenoj kampanji koju TO vodi na društvenoj mreži „twiter“ počeće u subotu 11. maja Southern Soul Porto Montenegro žurkom, a završiće 27.oktobra Festivalom jesenjih boja u kompleksu Luštica Bay.

„Program ćemo realizovati u saradnji sa Porto Montenegrom, Lušticom Bay, Centrom za kulturu Tivat, JU Muzej i galerija, ali i brojnim partnerskim kompanijama i NVO sa kojima tradicionalno sarađujemo. Sve više smo svjesni činjenice da turistička predsezona počinje sve ranije. Program na kome smo predano radili je vrlo raznovrstan i sugurno će „lansirati“ ovogodišnju sezonu. Zahvaljujem se timu TO koji je predano radio. Dali smo odlične rezultate koji su generalno vidljivi i u rezultatima opštine“, kazala je između ostalog direktorica TO Tivat Gabrijela Glavočić.

Među brojnim dešavanjima koje Tivćane i njihove goste očekuje ovoga ljeta je tivatski Međunarodni karneval 8.juna kada će nastupiti i beogradska pop pjevačica Goca Tržan.

program events

Za 10.jun najavljeno je održavanje dvodnevnog „Gumball 3000“ relija na kome će nastupiti 240 VIP učesnika sa 150 luksuznih automobila, kao i „Made in New York jazz“ festival koji će se održati od 14. do 16. juna u Porto Montenegru i Kapitol plazi u Podgorici.

„Tivat world music festival“ će se održati od 12. do 14.septembra. Dalibor Ševaljević je najavio da će festival ove godine imati ekološku poruku-notu pa će za tu priliku organizovati okrugli sto o ekologiji koji će okupiti brojne stručnjake iz regiona i Crne Gore.

Press TOT-ljeto-2019

Od 24. do 26.jula održaće se 4. „InArt“ festival u Tivtu koji će okupiti ulične performere iz SAD, Njemačke, Venecuele, Italije, regiona i domaće izvođače. Osnivač „InArt“ festivala Ljubo Kaličanin je rekao da će ovog ljeta u Tivtu nastupiti i svjetski poznata pozorišna trupa „Teatro dei venti“ iz Modene. Kako je rekao „InArt“ je uvršten među 25 najboljih evropskih festivala i izrazio očekivanje da će festival nastaviti da raste i promoviše Tivat.

Na obali Pine 6.jula nastupiće Đorđe David i Ivana Peters bend, a 13.jula grupa Van Gog. Gosti će imati priliku da posjete tradicionalne sajmove rukotvornina, starih zanata, gastro večeri i sportske događaje. Jedan dio programa biće održan u kompleksu Luštica Bay i Porto Montenegru, a za ljubitelje kulturnih i pozorišnih dešavanja Turistička organizacija u kalendaru za ljeto 2019. najavila je i Festival mediteranskog teatra „Purgatorije“ koju uspješno realizuje CZK, kao i programe JU „Muzej i galerija“.

Budžet predviđen za turističko ljeto 2019. je 80.000 eura.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije