18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat na sajmu WTM u Londonu

TO Tivat na sajmu u Londonu

Turistička organizacija Tivta se ove godine poslije duže pauze, uzela učešće na ovom vrlo značajnom sajmu turizma, poznatom pod nazivom Travel market WTM koji se ove godine održava od 6-8.11.2017 godine. Sa ovog najvećeg emitivnog tržišta, sa kojeg u grad Tivat svake godine pristiže sve vrći broj turista, od čega se u samoj sezoni zabilježilo ukupno blizu 10.000 noćenja, srstava ovaj sajam među prioritenim sajamskim nastupima TOT-a i cjelokupne turističke privrede grada. Statistike su pokazale da su ovo turisti koji se najmanje 3-4 mjeseca unaprijed bave planiranjem odmora, interesuje ih više porodičan i miran odmor a veliku pažnju u interesovanju poklanjaju podjedanko i aktivnom kao i pasivnom odmoru, fokusirani na gastronomsku i kulturnu ponudu destinacije za koju se odlučuju, u sezoni ali i sve više u vansezonkim periodima.

S obzirom na avio konekciju CG, odnosno Tivta sa pojedinim Britanskim gradovima, u fokusu Crnogorske kampanje jesu aktivnosti usmjesrene na povećanje broja noćenja sa ovog tržišta i produženje turističke sezone, generalno. Pored Monterngro airlinesa u avio saobraćaju posluju i britanske low cost kompanije kaoš što su Ryanair i EasyJet. Od britanskih turoperatora koji posluju na teritoriji CG su: Thomson, Thomas Cook, First Choice, Monarch Cosmos, Kuoni, Balkan Holidays i drugi.

O uspješnoj promociji CG na ovom tržištu, govore i već realizovane saradnje sa remomiranim medijskim kućama kao što su: Travel Weekly, Sunday Times, Ultra travel, TID, Haffington Post, Travel trade Gazzete I mnogi drugi.

TO Tivat na sajmu u Londonu

Predstavnici TOTivat i Opštine Tivat su za vrijeme dva dana trajanja sajma održali brojne sastanke, između kojih i sa kompanijom Outlook Media, sa kojom su se razmatrale mogućnosti oglašavanja na pojedinim aerodromskim pozicijama u Londonu, a posljednjeg dana sajma treba da uslijede razgovori i sa jednom Azerbejdžanskom kompanijom od strane koje postoji inicijativa za uvođenje direktne avio konekcije sa gradom Tivtom, o čemu će sve dalje komunikacije po povratku, naša delegacija preusmjeriti na nadležne instutucije.

Sajam na kome trernutno izlaže 50000 predstavnika iz oblasti turizma i preko 2000 predstavnika medija, presdstavnici naše opštine su se imali prilike susresti i razmijeniti stavove sa potencijalnim partnerima i sa drugih emitivnih tržišta.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije