16 C
Kotor

Slušaj online radio

Tokom praznika u Tivtu boravilo oko 1500 gostiju

Tivat -Pine nakon korone virusa – foto Boka News

Prethodni vikend u Tivtu obilježili su uskršnji i prvomajski praznici, što je doprinijelo povećanoj frekvenciji ljudi i boljoj posjeti Tivtu.

Prema podacima turističke organizacije Tivat za navedeni period taj grad je posjetilo 1452 gosta, od čega su 146 domaći, a 1306 strani gosti. Ovo je značajan rast u odnosu na dan prije praznika kada je u Tivtu boravilo oko 900 gostiju.

„Hotelski kapaciteti su bili izuzetno dobro popunjeni, a bilo je gostiju i u pivatnom smještaju. Najveći broj posjetilaca bilježi se iz Srbije, zatim Rusije, Ukrajine, Albanije i Bosne i Hercegovine. Tako da su praznike obilježile posjete turista iz regiona i zemalja istočne Evrope.

Turistička organizacija će u narednom periodu intenzivirati kampanju u regionu“, kazala je direktorica TO Tivat Danica Banjević za agenciju Mediabiro.

U Tivtu se, nakon dužeg vremena, osjetio pozitivan duh, zahvaljujući lijepom vremenu, nešto brojnijim posjetiocima, događajima u lokalnim ugostiteljskim objektima, a najprije poboljšanoj epidemiološkoj situaciji.

“Trenutno je u gradu otvoreno 12 od 19 hotela. Ove godine Tivat je dobio osvježenje kada je ponuda hotelskog smještaja i njegovih sadržaja u pitanju. Protekli praznici su uvertira za glavnu turističku sezonu.

Hotelijeri i izdavaoci privatnog smještaja su i tokom praznika, ali i za maj i jun pripremili izuzetno atraktivne ponude tako da se nadamo boljoj posjeti i u nastavku predsezone“, poručila je Banjevićeva.

Direktorica TO Tivat Danica Bajević

Ona je dodala da je dobro što je je epidemiološka situacija svakim danom sve bolja, kao i to što je krenula masovna imunizacija stanovništva.

Dobar rezultat će zavisiti i od avioletova prema Crnoj Gori, navela je Danica Banjević.

„Još uvijek je nepoznanica kada će se uspostaviti avio-linije nacionalnog prevoznika. Imamo i informacije da su karte pojedinih avio prevoznika izuzetno visoke tako da će sve to biti limitirajući faktori u odvijanju turističke sezone@, rekla je Banjevićeva.

Ona je dodala da su hotelijeri i izdavaoci privatnog smještaja su za period predsezone kreirali izuzetno atraktivne ponude.

„Turistička organizacija će uskoro na svom web sajtu imati ponude izdavaoca privatnog smještaja. Da podsjetimo da je apartman u privatnom smještaju u periodu predsezone moguće rezervisati po cijeni već od 20eura“, poručila je Banjevićeva.

Elena Ljiljanić Hotel Regent- PRM marketing menadžerka kazala je da je, tokom proteklog vikenda, hotel Regent Porto Montenegro imao je 80 odsto popunjene kapacitete, te da su gosti bili iz zemalja regiona.

„Najnovije mjere po kojima gostima iz regiona nije potreban PCR test kao uslov ulaska u našu zemlju rezultirali su povećanom posjetom. Što se tiče hotela Regent, poslujemo uspješno od samog početka godine te shodno najavama smatramo da su praznici simbolično najavili kvalitetniju sezonu od prethodne“, rekla je Ljiljanićeva za agenciju Mediabiro.

Dodala je da vlada veliko interesovanje tržišta Ukrajine, Belorusije i Rusije, te da su u toku finalne pripreme sezone.

„Već tokom maja su zakazani brojni dolasci agenata sa tih tržišta, a od 25-28. maja organizujemo Lakšeri forum koji okuplja 25 izlagača iz regiona, dok će 40 agencija koje se bave prodajom luksuznih turističkih aranžmana sa tržišta Rusije, Ukarjine i Bjelorusije boraviti kod nas tako da se nadamo, odnosno ulažemo napore i sredstva, a kroz sve naše kanale prisutni smo na tim tržištima, na tržištu njemačkog govornog područja s ciljem da sama sezona, odnosno mjeseci jul i avgust bude što kvalitetnija“, rekla je Ljiljanićeva.

Tokom maja i juna mjeseca organizovaće se posjete agenata sa tržišta Bjelorusije i Ukrajine te će čak tokom termina 25 – 28.maja u hotelu Regent biti organizovan “Adriatic Luxury” forum koji će okupiti 25 izlagača iz regiona te 40 agenata koji se bave prodajom luksuznih turističkih aranžmana iz Bjelorusije, Rusije i Ukrajine. Takođe, tokom maja mjeseca zakazane su posjete agenata iz SAD-a.

Nagasila je da je interesovanje sa tržišta Rusije veliko, ali da sve zavisi o letova, odnosno konkretno od avio-dostupnosti.

Predsjednik Udruženja ugostitelja Tivta Tonći Francesković je kazao za agenciju Mediabiro da je dobra posjećenost tokom praznika u stvari dobra najava za turističku sezonu koja je pred nama.

„Mi ugostitelji, prije svega želimo da budemo spremni za turističku sezonu i nadamo se da će posjećenost biti sve veća i veća i da glavna turistička sezona, jul i avgust ipak nadmaši očekivanja. Svi ugostitelji su zadovoljni rezultatima tokom prethodna dva –tri dana“, poručio je Francesković.

Najčitanije