31.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Tokom vikenda čak 47 saobraćajnih nezgoda, jedna osoba poginula

Policija CG

Tokom vikenda, od 3. do 6. maja, na crnogorskim putevima evidentirano je 47 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, dok su tri lica zadobila teške, a 24 lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

– U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 155 prekršajnih prijava, izdali 985 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 14 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja, dok su lišili slobode 23 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja –  navodi se u saopštenju UP.

Od tog broja 15 vozača je uhapšeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, dva vozača su lišena slobode zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i šest vozača je lišeno slobode zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja.

– Od ukupnog broja lica lišenih slobode 10 vozača je lišeno slobode u Podgorici i tri vozača su lišena slobode u Pljevljima – navode iz UP.

Najčitanije