24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Tradicionalna izložba “Umjetničke vještine i kreativnost Tivćanki” 8. marta virtuelno

Kreativne Tivčanke – foto Boka News

Tradicionalna izložba “Umjetničke vještine i kreativnost Tivćanki” biće upriličena u Muzeju i galeriji Tivat, u ponedjeljak, osmog marta, na Dan žena. Zbog epidemiološke situacije i nemogućnosti posjeta kompleksu, izložba će biti virtuelnog tipa.

Link za virtuelni obilazak može se nači na društvenim mrežama JU Muzej i galerija Tivat (Instagram: muzejigalerijativat, Facebook: Muzej i galerija Tivat) kao i na zvaničnoj web stranici ustanove: www.muzejigalerijativat.me

Na ovogodišnjoj izložbi svoje radove predstaviće dvanaest autorki: Hana Mirkov, Rozalija Francesković, Iva Gopčević Čelanović, Gorica Nikšić, Anka Marković, Sanja Kosovac, Slavica Perišić, Anuška Vlahović, Mirjana Vuksanović, Elena Begu, Seka Rada Burić Nađ i Katarina Višić. Talenat i kreativnost ovih Tivćanki ogledaju se u individualnim umjetničkim jezicima, raznolikosti kolorita, prefinjenostima izraza, ali i u korišćenju različitih medija. Iako naizgled nespojive i potpuno različe umjetničke energije i stilovi, u njihovoj simbiozi uočljiva je stvaralačka i harmonija i ljepota različistosti, koja i čini suštinsko bogatstvo i smisao ovakve postavke.

Najčitanije