11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tradicionalne Tripundanske svečanosti u skladu s važećim epidemiološkom mjerama

Katedrala Svetog Tripuna - foto Boka News
Katedrala Svetog Tripuna – foto Boka News

Proslava nebeskog zaštitnika grada Kotora i kotorske biskupije sv. Tripuna ove će se godine održati u skladu s važećim epidemiološkom mjerama, što znači da će izostati uobičajena Vanjska proslava na prvu nedjelju nakon 3. februara, Kolo sv. Tripuna i procesija s relikvijama.

„Čestitajući nadolazeći blagdan sv. Tripuna, želim da on uistinu u ovoj godini, nakon tolikih kušnja i neizvjesnosti, probudi u svima dubinsku potragu i čežnju za vjerom koja može ostati osnažena i nepoljuljana pred sadašnjim i budućim izazovima”, poručio je  Rrok Gjonllesaj, apostolski upravitelj Kotorske biskupije i barski nadbiskup.

On je čestitao svim vjernicima Kotorske biskupije na imenovanju novog kotorskog biskupa, mons. Ivana Štironje.

Rrok Gjonlleshaj foto Boka News

“Ovom prilikom želim se i zahvaliti na toplom i srdačnom prijemu na koji sam naišao u Kotorskoj biskupiji za vrijeme moga upravljanja.

Blagdan svetog Tripuna ove ćemo godine proslaviti bez vanjske proslave zbog epidemiološke situacije.

Po ustaljenom običaju na Kandeloru (Svijećnicu) bit će u 18 sati pjevana Večernja sa službom čitanja i kađenjem svetih moći,  a sam blagdan 3. februara obilježit ćemo trima svetim misama: u 8, 10 i u 18 sati.

Središnje misno slavlje u 18 sati predvodit će mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski” – kazao je Gjonllesaj.

Najčitanije