13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Tragedija u luci Houston: U požaru na brodu dva člana posade izgubila živote, jedan teško ozlijeđen

Foto: Baytown Fire Deptartment / The Maritime Executive

Dva člana posade su poginula, a jedan je u kritičnom stanju zbog zadobivenih opeklina uslijed izbijanja požara na kontejnerskom brodu Stride koji je bio privezan u luci Houston, piše Splash247.

Kontejnerski brod Stride od 24.777 DWT, koji plovi pod panamskom zastavom, stigao je u luku Houston kasno 7. siječnja i pristao na kontejnerski terminal Barbours Cut. Plovilo izgrađeno 1997. dugo je 182 metra i kapaciteta 2.174 TEU. Vlasnik je Danaos Shippinga iz Grčke, a doplovio je iz Gvatemale i Hondurasa, navodi The Maritime Executive.

Prema podacima VesselsValuea, trenutno je pod ugovorom o najmu s Cosco Shipping Lines.

Vatrogasna postrojba luke Houston odgovorila je na dojavu o požaru na brodu, u kojoj je rečeno da su tri člana posade nestala i da je vatra izbila u strojarnici. Pretragom broda utvrđeno je da su dva člana posade izgubila živote, a jedan je zadobio teške opekline te je medicinskim transportnim helikopterom prevezen u Texas Medical Center.

Nema izvještaja o drugim ozlijeđenima ili smrtnim slučajevima.

Slika koju je objavila lokalna TV postaja pokazuje čađu na stražnjoj strani dimnjaka. Lokalne vatrogasne službe i Obalna straža SAD-a izvijestile su da je požar ugašen i da se nije proširio.

Iz Luke javljaju da nema opasnosti za okolno stanovništvo. Vatrogasna služba nastavit će nadzirati plovilo najmanje 24 sata, piše gCaptain.

Vatrogasni zapovjednik okruga Harris provodi istragu o incidentu, zajedno s Obalnom stražom SAD-a i Nacionalnim odborom za sigurnost prometa. Okolnosti požara još nisu jasne.

Najčitanije