14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Treći dan bezuspješne potrage za dječakom iz Herceg Novog

Potraga HN – foto M. Dobrilović Boka News

Potraga za dječakom N. V. (13) iz Herceg Novog koga je u utorak veče odnijelo more sa platoa ispod šetališta “Pet Danica” kod hotela “Plaža” u Herceg Novom, i danas je bila bezuspješna.

Zbog loših meteo uslova, aktivnosti su obustavljene oko 14 sati. Do tada su učesnici potrage učinili sve što su mogli na moru, u podmorju i iz vazduha. Potraga će u obimu u kojem to dozvole vremenski uslovi, biti nastavljena sutra.

Na moru su danas bila plovila više državnih organa i službi UPSUL, Mornarice Vojske Crne Gore, Uprave policije, Lučke kapetanije Kotor, RCUD-a i nekoliko privatnih firmi sa kojima UPSUL sarađuje prilikom intervencija u vanrednim situacijama na moru.

Potraga HN – foto M. Dobrilović Boka News

Angažovano je i ljudstvo Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi, a danas su u potragu iz vazduha uključeni i dronovi UPSUL-a i Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

Po prvi put, u potrazi su učestvovala i plovila Direktorata za ribarstvo odnosno Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore opremljena podvodnim kamerama i specijalnim 3D sonarima koji pored ostaloga, mogu da na dnu mora otkriju i tijelo eventualnog utopljenika.

Izvor:S.L.

Najčitanije