24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Treći ukrajinski vozač kamiona umro u blokadi poljske granice

Granične gužve kamioni – Foto arhiva DPA-Hina

Treći ukrajinski vozač kamiona umro je u blokadi poljske granice koju su organizirali poljski kamiondžije, objavila je u subotu ukrajinska javna televizija Suspilne

Suspilne je, citirajući dužnosnika Ukrajinske međunarodne udruge prijevoznika, izvijestio da je vozaču pozlilo na prijelazu Krakivets-Korczowa – jednoj od četiri tačke pogođene prosvjedima.

Preminuo je dok su ga prevozili u bolnicu.Suspilne je dodao su dva vozača kamiona umrla prošlog mjeseca nakon što su upali u zamku blokada.

Kamiondžije koje protestiraju kažu da im ukrajinski vozači snižavaju cijene. Kijev tvrdi da zbog količine ratnog prometa sustav dozvola za kamione nije izvediv.

Poljski vozači blokiraju prijelaze od 6. novembra, tražeći da Evropska unija ponovno uspostavi sustav koji zahtijeva od ukrajinskih kompanija da osiguraju dozvole za rad, kao i od europskih kamiondžija za ulazak u Ukrajinu.

Jedan od prijelaza, Jahodin-Dorohusk, ponovno je otvoren za promet ove sedmice, ali bi mogao ponovno biti zatvoren nakon što je sud presudio da poljski gradonačelnik ne može zabraniti vozačima kamiona da održe prosvjed u svojoj opštini.

Kamiondžije će tamo vjerojatno nastaviti svoj prosvjed u ponedjeljak.

Slovački kamiondžije ovaj su tjedan organizirali slične prosvjede na graničnim prijelazima, ali su svoju akciju završili u petak.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije