25.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Trojica otetih pomoraca spašeni nakon gotovo 20 dana zatočeništva

grebe-bulker

Trojica pomoraca koji su početkom svibnja oteti s broda za rasuti teret Grebe Bulkera, kojim upravlja Eagle Bulk Ship Management Singapore, spašeni su nakon više od dva tjedna zatočeništva, potvrdili su iz kompanije.

Pomorci, odnosno kapetan, prvi i drugi časnik bulk carriera Grebe Bulker oteti su u piratskom napadu koji se dogodio 2. maja, dok je brod bio na sidrištu Owendo u Gabonu, gdje je stigao iz Nigerije. Na brodu se nalazilo 20 članova posade.

Pročitajte više: Kapetan, drugi i treći časnik oteti s bulk carriera

“Eagle Bulk Shipping sa zadovoljstvom javlja da su svi pomorci koji su oteti s M/V Grebe Bulker, 2. svibnja kod luke Owendo, konačno na sigurnom. Trenutno prolaze liječničke preglede, a za nekoliko dana vraćaju se u svoju domovinu, svojim obiteljima”, stoji u priopćenju kompanije, prenosi Offshore Energy.

“Želimo pohvaliti naše kolege za snagu i hrabrost koju su pokazali tijekom ovih proteklih 18 teških dana. Posebno hvala njihovim obiteljima na strpljenju tijekom ovog teškog vremena”, rekao je Gary Vogel, izvršni direktor Eagle Bulka.

“Eagle Bulk blisko je surađivao s nadležnim tijelima, profesionalnim savjetnicima i našim osobljem, koji su pomogli u rješavanju ove situacije. Iznimno smo im zahvalni na njihovoj podršci.”

Eagle Bulk nije otkrio uvjete pod kojima su oslobođeni članovi posade. Međutim, uobičajena je praksa da otmičari traže otkupninu od brodovlasnika za siguran povratak pomoraca.

Ovaj piratski napad treći je incident u posljednje vrijeme u kojemu su pirati oteli plovila ili članove posade, čime je dodatno naglašena potreba za povećanim oprezom i dodatnim osiguranjem na brodovima.

Najčitanije