20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Truš i Šantić isplovili na regatu Brindisi – Krf

Jedriličari iz Boke, dr Nikša Truš i Zvjezdan Šantić, 9,5 metra dugom jedrilicom „Chita“ jutros su iz Kotora isplovili prema Bridisiju gdje će narednih dana učestvovati na međunarodnoj prestižnoj regati Brindisi – Krf.

Međunarodna regata Brindisi – Krf jedri se po 32. put od 7 – 9. juna.

I prošle godine smo učestvovali na regati, kada smo izazvali posebno interesovanje organizatora i učesnika, tako da su nam još početkom godine poslali pozivno pismo, koje smo bez razmišljanja odmah prihvatili, kazao nam je veliki  zaljubljenik u more i jedrenje skiper dr Nikaša Truš, koji ističe da ljubav prema jedrenju i moru je jača od svega.

„Malo na jedra malo motorom planiramo da za 24 sata budemo u Brindisiju, kako bi se na vrijeme stigli i pripremili se za start regate“ kazao nam je Zvjezdan Šantić.

„Brindisi-Krf Međunarodna regata” osnovana je 1986. Zahvaljujući priznanjima dobijenima iz godine u godinu, od 1998. godine, slava Regate proširila se izvan granica Italije i Grčke, povećavajući broj učesnika iz svih krajeva svijeta. Cilj stvaranja virtualnog mosta između svih ljudi s kojima se Jadran i Jonsko more susreću kroz sport, jedrenja, okrunjen je uspjehom, tako da od 2000. do 2002. godine, zapravo, utrka je održana pod okriljem Ujedinjenih naroda kao “Utrka za ljudska prava”.

Najčitanije