24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

U barsku luku uplovio do sad najveći brod, kruzer Norwegian Getaway

Norwegian Getaway/ Jedro.me

U barsku luku juče je uplovio Norwegian Getaway, jedan od najnovijih kruzera na tržištu i u floti renomirane svjetske kompanije, Norwegian Cruise Line. Ovo je ujedno i najveći brod koji je ikada uplovio u Bar.

Za agenturu, novog kruzera, pobrinula se agencija Allegra Port Agent, dok je usluge pilotaže sprovodila agencija La Pluma, a vezan je na gat AD Port of Adria.

Norvegian Gateway je sagrađen u Njemačkoj i predat NCL-u na upotrebu početkom 2014. U to vrijeme na listi najvećih svjetskih kruzera zvanično je bio na devetom mjestu. Brod je renoviran 2019. godine, 326m dužine i 145 655 bruto tona. Norwegian Getaway može da ugosti 3963 putnika, a broji 1646 članova posade.

Vlasnik agencije Allegra Mihailo Vukić je za Radio Bar i Bar Info kazao je da je današnji dan interesantan za sve ljubitelje brodova, zaljubljenike u krstarenja i kruzere.

– Američka kompanija poznata je po postavljanju standarda u industriji krstarenja, tako ni ovaj brod ne zaostaje za svojim prethodnicima, kada je u pitanju udobnost, gostoprimstvo i garantovan spoj odmora i avanture. Prefinjeni ukusi iz kuhinje, za svačiji užitak, u kombinaciji sa raznolikim izborom pića, osvajaju goste. Zabava, sportske i avanturističke aktivnosti se odvijaju na svakodnevnom nivou, muzički program za dobru atmosferu, uživanje na bazenima uz koktele… Za one koji žele drugačiju vrstu opuštanja, SPA doživljaj ne izostaje, a ljubitelji dobrog šopinga takođe neće biti iznevjereni – kazao je Vukić.

On je dodao da Norwegian Getaway krstari Karibima, Mediteranom, Sjevernom Evropom, a putnicima pruža i mogućnost Prekokeanskih krstarenja.

– U međuvremenu, dok se krstarenja ne vrate u potpunosti, sa popularnog crvenog svetionika u barskoj marini, od danas možemo baciti oko na veličanstveni Norwegian Getaway – poručio je Vukić.

Najčitanije