20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

U Bijeloj održan “Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda”

“Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda” u Bijeloj otvoren je jutros u parku ispred Doma kulture. Pored širokog izbora zdravih namirnica i domaćih proizvoda, program su upotpunili predškolci i osnovci prigodnim recitacijama, pjesmom i igrom, a manifestaciju je zvanično otvorila sekretarka za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo Opštine Herceg Novi Suzana Memarović.

Ona je ukazala na potencijale novske privrede.

-Sajmovi poput ovog jesu važni za sve sektore. Za turizam – jer promoviše proizvode koji su autentični, omiljeni među gostima i nezaobilazan dio našeg turističkog proizvoda. Za ekonomski razvoj i preduzetništvo – jer su proizvodnja u seoskim domaćinstvima, organski uzgoj i domaća radinost važan potencijal za razvoj našeg grada, prije svega zaleđa. Nije slučajno da sam danas sa vama i da lokalna uprava podržava jednu ovakvu manifestaciju. Drago mi je da smo u Bijeloj i želim da pohvalim organizatore što su nakon Sajma u parku Boke, ovaj Sajam organizovali i na hercegnovskoj rivijeri, poručila je Memarović.

Opština Herceg Novi će u narednom periodu nastaviti da podržava poljoprivredne proizvođače, ali i nastojati da kroz različite mehanizme stimuliše razvoj ove privredne grane. U svemu tome će biti važni podrška, savjeti i primjeri dobre prakse.

-Na današnjem sajmu spojio nas je ukus tradicije, a nadam se da će nas u narednom periodu spajati sve više konkretnih projekata i inicijativa, kroz koje ćemo zajedničkim snagama doprinijeti lokalnom razvoju i promociji autohtonih proizvoda, poručila je Memarović, a zatim i zvanično otvorila manifestaciju.

Organizatori “Sajma zdrave hrane i domaćih proizvoda” su domaćinstvo Radman, Julka Krivokapić i Željko Radman, a pokrovitelj Opština Herceg Novi.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije